domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València presenta en l’ONU el seu Centre Mundial d’Alimentació Sostenible

El CEMAS és una iniciativa conjunta de València i la FAO per a potenciar, gestionar i coordinar accions permanents per a establir sistemes alimentaris sostenibles a les ciutats de tot el món i sensibilitzar en qüestions d'alimentació, nutrició, lluita contra la fam i canvi climàtic

L’alcalde de València, Joan Ribó, impartirà el 19 de febrer una conferència en la seu de les Nacions Unides a Nova York per a presentar el Centre Mundial d’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) que, al seu judici, converteix a la ciutat en “un exemple a nivell mundial” en aquesta matèria.

Després de rebre a l’ambaixador dels Estats Units, Richard Duke Buchan, l’alcalde ha anunciat que la conferència es desenvoluparà en l’assemblea de l’ONU davant el director general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i altres alts representants de l’organisme mundial.

Ribó ha posat l’accent que és “un moment important per a ressaltar que València està dedicant-se a temes importants” com l’alimentació sostenible i “oblidant-se de les coses del passat” i ha valorat el seu “paper” en alimentació.

“València és un exemple, ja es pot dir a nivell mundial, estem treballant bé i tindrem un centre mundial per a treballar al costat de la FAO i Nacions Unides es farà ressò”, ha sostingut.

L’alcalde ha recordat que un estudi publicat fa menys d’un mes en una revista mundial de sanitat plantejava que l’alimentació “s’està convertint en un problema de primer nivell, tant per la gent que passa fam com per la qual es nodreix malament i genera greus problemes d’obesitat”.

Ha incidit en què cal treballar en “tots aquests temes”, juntament amb la producció alimentària sostenible, ja que, ha recordat, la producció alimentària produeix el 33% dels gasos d’efecte d’hivernacle.

El CEMAS és una iniciativa conjunta de València i la FAO per a potenciar, gestionar i coordinar accions permanents per a establir sistemes alimentaris sostenibles a les ciutats de tot el món i sensibilitzar en qüestions d’alimentació, nutrició, lluita contra la fam i canvi climàtic.

El seu objectiu, segons el consistori, és arribar a ser un centre de referència per a l’estudi, anàlisi i intercanvi d’experiències i bones pràctiques i alhora una constant font d’informació i coneixement d’aquestes qüestions “fonamentals per al futur sostenible de les pròximes generacions”.

Respecte a la reunió amb l’ambaixador dels Estats Units, Ribó ha assenyalat que ha sigut una “xarrada interessant”, en la qual li ha traslladat la “preocupació per les restriccions al comerç lliure que practica el seu govern”.

Últimas noticias

Contenido relacionado