domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València crida a la conscienciaciò per evitar el vandalisme contra el patrimoni municipal

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha fet una crida a la conscienciació ciutadana sobre la importància de preservar el patrimoni municipal en condicions òptimes i sobre la despesa que comporten els actes vandàlics, com les pintades o els grafits sobre escultures, ponts o façanes d’edificis municipals.

“Des de la regidoria de Cultura hem fet i farem tots els esforços necessaris per reparar qualsevol desperfecte ocasionat al nostre patrimoni històric però és molt important conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar-lo i respectar-lo. El patrimoni municipal és un llegat que hem heretat dels nostres avantpassats i tenim l’obligació de preservar-lo per a les generacions futures”, ha explicat Tello, qui ha destacat que des de la Regidoria es treballa per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat amb diverses iniciatives, donat que “no es maltracta allò que es coneix i es valora”.

En 2016 l’Ajuntament va destinar una partida de 18.000 euros a la neteja de pintades i grafits. De fet, entre les competències del servici municipal de Patrimoni Històric i Artístic es troba la realització de les actuacions necessàries per solucionar qualsevol conseqüència derivada d’actes vandàlics contra els Béns d’Interés Cultural de València.

“Des d’esta Regidoria, i en concret des del servici de Patrimoni Històric i Artístic estarem sempre al costat de la Generalitat i de tots els servicis municipals que tinguen competències en la vigilància i la correcció de qualsevol acte que comporte danys al patrimoni de tots els valencians i les valencianes”, ha dit per acabar Tello.

Entre els treballs fets durant el 2016 hi ha reparacions de diverses estàtues dels Jardins de Monfort, les de Gómez Ferrer i Teodoro Llorente i les sis del Jardí de Vivers. A més, s’han netejat pintades i grafits en més d’una desena de monuments, com ara les torres de Quart i Serrans o la Llotja, en cinc ponts històrics de la ciutat i en façanes com la del Museu de la Ciutat.

Últimas noticias

Contenido relacionado