lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una empresa, condemnada a revocar la sanció a un sindicalista que va difondre per whatsapp una conversa de tema laboral

La companyia va suspendre de sou i de feina durant 21 dies al treballador per gravar i difondre en un grup de whatsapp del Comité d'empresa i dels treballadors afiliats a la CGT una conversa entre ell i l'encarregat, una suspensió que l'òrgan judicial ha declarat contrària a dret

El Jutjat social número 10 de València ha obligat una empresa a revocar la sanció per falta molt greu que va imposar a un delegat sindical de la Confederació General del Treball (CGT) per difondre per whatsapp una conversa sobre temes laborals, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

La companyia va suspendre de sou i de feina durant 21 dies al treballador per gravar i difondre en un grup de whatsapp del Comité d’empresa i dels treballadors afiliats a la CGT una conversa entre ell i l’encarregat, una suspensió que l’òrgan judicial ha declarat contrària a dret.

Segons CGT, la resolució judicial “ve a avalar que l’actuació del sindicalista no constitueix violació dels secrets d’obligada confidencialitat”. El jutjat ha revocat la sanció imposada al delegat sindical i obliga l’empresa a retornar els 1.056,95 que l’afectat va deixar de percebre en el seu moment.

Per al sindicat, la sentència “posa sobre la taula les conseqüències en el món laboral de les noves tecnologies, en aquest cas el servei de missatgeria whatsapp, i quals són els drets que emparen als treballadors en el seu ús”.

La CGT-PV celebra que, després de l’actuació judicial, “queda emparat el dret a la utilització de ferramentes de comunicació que poden facilitar en gran manera l’acció sindical”.

Últimas noticias

Contenido relacionado