lunes, 9 diciembre 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Plataforma per la Llengua crea una app per a trobar parella lingüística

Es tracta d'una aposta per a aprendre català d'una manera més "lúdica i dinàmica"

Plataforma per la Llengua ha llançat una nova aplicació de mòbil que permet trobar de manera més ràpida una parella lingüística per a ensenyar i practicar el català, ‘Aparella’t’, i que aglutinarà les diferents regions de parla catalana a més de Catalunya, com les Illes Balears i la Comunitat Valenciana.

Ho ha explicat en roda de premsa aquest dijous la vicepresidenta de Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, juntament amb la directora general de Política Lingüística de la Generalitat catalana, Ester Franquesa, i la consellera de Cultura de les Illes Balears, Fanny Tur, i ha remarcat que l’aplicació ja compta amb més de mil registrats des de la seua estrena fa dues setmanes.

Plana ha explicat que aquesta app s’afig a la metodologia tradicional per a trobar parella lingüística que gestiona la plataforma posant en contacte als diferents usuaris registrats i que des de la seua estrena en 2009, el programa ja ha format més de 130.000 parelles, a més d’un altre sistema de voluntariat virtual que compta amb al voltant de 600 usuaris.

A més de ser un sistema d’emparellament més ràpid que l’existent, la principal innovació de l’app és la pràctica de l’idioma d’una manera “lúdica i entretinguda” per part d’un aprenent amb un voluntari que parle el català de manera fluida, ha explicat Plana.

Franquesa ha remarcat que el 6% de persones residents a Catalunya no entenen el català i que un 19% ho entén, però no ho parla, i ha afegit que s’han d'”aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies” per a resoldre aquestes necessitats.

RESULTAT DE LA COOPERACIÓ DE TRES GOVERNS
La creació i difusió de l’app ha comptat amb el suport del Govern de Catalunya, el de les Illes Balears i el de la Comunitat Valenciana, una acció que Tur ha emmarcat en la “necessitat” de defendre la llengua i reivindicar-la com un llegat i patrimoni.

En aquesta direcció, Plana ha apuntat a la voluntat d’aconseguir un vessant internacional i expandir la iniciativa a altres països sempre que “qualsevol persona que vulga aprendre català” puga descarregar-se l’aplicació i trobar voluntaris prop de la seua localització.

UNA APP QUE FACILITA L’ARRELAMENT SOCIAL
Des de la plataforma s’ha apuntat al fet que es tracta d’una aplicació “d’ús fàcil” que, una vegada descarregada, requereix el registre de l’usuari i la facilitació de dades de geolocalització i de disponibilitat, amb tal de poder aparellar individus amb característiques similars.

Així mateix, Plana ha explicat que aquesta iniciativa no només facilita la creació de més parelles lingüístiques i la consegüent difusió de l’idioma, sinó que compleix amb “molts dels objectius” de la plataforma, com l’ajuda a l’arrelament de persones estrangeres, la cohesió social i l’ús del català com una llengua comuna.

Últimas noticias

Contenido relacionado