martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València convoca els premis de falles innovadores dotats amb 6.400 euros

L’Ajuntament de València ha convocat la 22ena edició dels Premis de Falles Innovadores, que estaran dotats amb 6.400 euros per a un total de sis premis, tres per a falles grans i uns altres tres per a infantils. A més, com a novetat des de l’any passat, hi haurà 10 estendards per a les primeres déu falles grans classificades i uns altres cinc per a les falles infantils.

 

La millor falla gran s’emportarà 2.000 euros, mentre que el segon i el tercer premi obtindran 1.400 i 900 euros, respectivament. A banda, rebran sengles estendards, com les falles que obtinguen entre el 4t i el 10é premi (en total, cinc més que fins ara fa dos anys).

 

Pel que fa a les falles infantils, la guanyadora del concurs s’emportarà 1.000 euros, mentre que el segon i el tercer guardó estaran dotats amb 700 i 400 euros, respectivament. Totes elles, a l’igual que el 4t i el 5é premi, obtindran un reconeixement amb estendard.

 

«En este mandat hem demostrat el nostre suport a les comissions i als artistes fallers que cada vegada aposten més per la innovació», ha destacat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, qui ha recordat que en 2016 la dotació econòmica dels premis per a les falles innovadores i experimentals va augmentar un 166 per cent, incloent per primera vegada les falles infantils, al que cal sumar l’increment de reconeixements amb estendards que ja es va materialitzar en les Falles de l’any passat.

 

Entre els criteris per avaluar les falles que participen en este concurs no sols hi ha el disseny, la creativitat i la qualitat tècnica i artística, sinó que també es valorarà la utilització de materials sostenibles, no contaminants ni perjudicials per al medi ambient. Els jurats de cada categoria estaran integrats, un any més, per representants dels àmbits de les Falles, la il·lustració, el disseny gràfic, les arts plàstiques i la literatura.

 

El termini d’inscripció́ dels projectes que opten a estos premis, que hauran de ser inèdits, serà des del moment de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província fins al 10 de març. També es publicarà en les pàgines web de l’Ajuntament de València i de la Junta Central Fallera.

 

L’augment de premis al concurs convocat per l’Ajuntament se suma als increments dels premis de Junta Central Fallera en més de 25.000 euros i el reconeixement econòmic per als premis d’enginy i gràcia reconegut a la nova classificació de Falles consensuada amb les comissions, que també ha propiciat el major augment de pressupostos i subvencions municipals dels darrers 10 anys.

Últimas noticias

Contenido relacionado