El regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo ha explicat que la nostra ciutat S’ha incorporat a la recentment creada Xarxa Pública de Servicis Lingüístics Valencians, depenent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
“Incloent-nos en la Xarxa reforcem la comunicació entre tots els àmbits implicats en la normalització i promoció del valencià, i reunim els nostres servicis lingüístics municipals amb els de les altres entitats locals i els de les universitats públiques en una estructura pròpia de la Generalitat. Açò, de ben segur, afavorirà el treball en xarxa i generarà la màxima rendibilitat en el procés de normalització de la nostra llengua”, ha dit Campillo.
Així mateix, el regidor ha volgut destacar “la transcendència de la creació d’esta xarxa per a la normalització de la nostra llengua. València, com a capital de la Comunitat Valenciana, no podia faltar, ja que som un referent per a molts altres municipis. Des de l’Ajuntament, estem dotant al nostre departament de normalització lingüística de moltes funcions que van molt més enllà de la simple revisió de textos. Després de molts anys sense que se li assignarà cap funció, ara tenim un departament fort que dinamitza l’ús de la nostra llengua al Cap i Casal”.
Finalment, Campillo, ha volgut recordar que des del govern de Joan Ribó s’ha fet un “gran esforç” per dignificar la llengua pròpia al nostre Ajuntament i a tota la ciutat. «Per a començar, creàrem el Gabinet de Normalització Lingüística, un òrgan previst al Reglament d’ús i normalització del valencià aprovat en el ple de l’ajuntament de 1996. Quasi 20 anys després, va haver d’arribar un govern progressista per a posar-lo en marxa», ha explicat.
“A més a més, hem format a milers de funcionaris i funcionàries en competències lingüístiques en valencià recuperant els cursos presencials, estem a punt de començar la primera oposició de tècnics lingüistes en dècades al nostre ajuntament i per últim, també hem posat en marxa el voluntariat en valencià a la nostra institució, de manera que qualsevol persona pot ajudar a altres aprenents a parlar el valencià”, ha declarat Campillo.
Ha afegit que “ara l’ús de les dues llengües oficials està normalitzant-se i equilibrant-se al nostre Ajuntament. Amb la dreta el valencià estava arraconat i marginat. Per fi, tractem de manera digna l’ús de les dues llengües oficials tenint especial cura del valencià, la nostra llengua pròpia segons l’Estatut d’Autonomia”.