L’alcaldessa de la Vall d’Alba demanarà a la Generalitat la total reobertura de la comissaria

Barrachina: "en els dos últims anys, ha deixat, pràcticament, de donar servei i ni tan sols ens consta que existisca un horari mínim establit per a atendre als veïns”.

589

L’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina sol·licitarà amb caràcter urgent una reunió amb el director general de Seguretat i de Resposta a les Emergències, José María Ángel Batalla, per a denunciar que la Comissària de la Policia de la Generalitat Valenciana de la Vall d’Alba “ni està oberta ni plenament operativa, tal com ell es va comprometre l’octubre de 2016 a través d’una resposta oficial a una moció presentada per aquest Ajuntament”.

En els dos últims anys, la Comissaria de la Vall d’Alba “ha deixat, pràcticament, de donar servei i ni tan sols ens consta que existisca un horari mínim establit per a atendre als veïns”, assenyala Barrachina, qui assegura no entendre “com des de la Generalitat Valenciana es priva al nostre poble, i a les més de 10.000 persones que viuen en els 30 municipis de la comarca afectats, d’un servei que redundava en la seguretat ciutadana i que prestava múltiples serveis als ciutadans. D’aquesta manera es deixa als municipis de l’interior, que són els més vulnerables, sense recursos que garantisquen la seua seguretat”, denúncia Barrachina, qui lamenta la decisió de la Generalitat, “que torna a crear ciutadans de primera i de segona”.

L’alcaldessa de la Vall d’Alba recorda que la moció aprovada l’agost de 2016 amb els vots del PP “reprovava la decisió arbitrària i injustificada de la Generalitat de traslladar a tots els policies, minorant quasi íntegrament el servei que estaven prestant, al mateix temps que exigim, igual que ho fem ara, el retorn i la reobertura del servei, en benefici de tots els valldalbencs i de tots els ciutadans de la comarca”.

Antecedents

Cal recordar, que la Comissaria de la Policia de la Generalitat de la Vall d’Alba es va inaugurar oficialment el 10 de setembre de l’any 2012. El servei de seguretat ciutadana es va concebre per a atendre a 32 municipis de la comarca, els que estan compresos en un radi de 30 quilòmetres, per la qual cosa transcendeix l’àmbit estrictament municipal de la Vall d’Alba. Va nàixer amb 15 efectius permanentment i, al cap de pocs mesos, va arribar a elevar la xifra a 28.

La dotació de policia es va instal·lar a la Vall d’Alba, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, que va facilitar la instal·lació cedint mitjans propis, concretament un immoble de propietat municipal de 500 metres quadrats, que va ser rehabilitat per la Generalitat per a albergar la seu de la Comissaria. Concretament, la Comissaria Comarcal de la Vall d’Alba alberga quatre de les set especialitats de la Policia de la Generalitat: Medi Ambient; Espectacles i Jocs; Menors i Violència de Gènere i Atenció al Ciutadà. Així mateix, aquesta comissaria comptarà amb una oficina on es tramitarà el DNI.

L’objectiu de la seua obertura va ser incrementar la seguretat ciutadana, complementant la labor que presta la Guàrdia Civil des del lloc de comandància de Vilafamés. “És una realitat que pel fet d’haver-hi presència policial directa a la Vall d’Alba, es va incrementar la seguretat i s’han reduït de forma notable els delictes en el municipi i en la comarca”, ha subratllat l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina.