martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vicent Martínez Guzmán ha rebut el reconeixement de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau

El director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I, Vicent Martínez Guzmán, ha rebut el primer Reconeixement Francisco A. Muñoz, per part de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau (AIPAZ) per la seua gran trajectòria pedagògica, investigadora i personal fent les “paus imperfectes”.

Durant tots els seus anys d’activitat acadèmica ha desenvolupat el “gir epistemològic”, base de la Filosofia per a la Pau, “es tracta de fer ús de la nostra llibertat comunicativa, des de l’actitud objectiva a la performativa, perquè hi haja un canvi en la manera en què expressem els nostres sentiments, les raons que ens donem i del que ens demanem comptes”.

Vicent Martínez Guzmán (La Vall d’Uixó, 1949) és doctor en Filosofia i fundador del Màster Universitari Oficial i Doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament; cofundador del Centre Internacional Bancaixa per a la Pau i el Desenvolupament, guardonat amb la Medalla d’Or Mahatma Gandhi per a la Pau i la No-Violència a 1999, i promotor de programes d’estudis per a la pau i el desenvolupament en diferents universitats de tot el món.

A més, és Investigador Honorífic de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau. Recentment ha estat nomenat vicepresident de l’Institut Català Internacional per la Pau. També, ha estat vicerector de la Universitat Jaume I.

L’acte va tenir lloc el passat 2 de desembre en el marc de les Jornades “Reptes per a la convivència i la pau a les ciutats”, que es van celebrar a Madrid. Càndida Martínez va fer lliurament del Reconeixement en nom d’AIPAZ, que va ser recollit per Irene Comins Mingol, directora de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (UJI).

 

Últimas noticias

Contenido relacionado