05:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vila-real inicia un projecte de promoció lectora en diferents espais publics

El centre de salut Carinyena ha sigut el primer espai triat per la Regidoria d’Innovació per a impulsar un innovador projecte de promoció lectora que pròximament s’ampliarà a diferents espais públics.
Des d’avui, els xiquets que acudisquen al servei de Pediatria del recinte sanitari comptaran amb dues prestatgeries especialment dissenyades amb motius infantils en les sales d’espera, on trobaran contes, llapis de colors i fitxes per a pintar sobre la història de Vila-real elaborades pel reconegut dibuixant local Quique.
La regidora d’Innovació, Mónica Mañas, ha visitat l’espai, on ha pogut conéixer el funcionament de la iniciativa en el seu primer dia, acompanyada per l’edila de Sanitat, Silvia Gómez; el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i el coordinador del centre de salut Carinyena, Raúl Mollà, entre d’altres.
Mañas destaca el cost “mínim” que han tingut ambdues prestatgeries, una amb forma de castell i una altra que representa un coet espacial, que “facilitaran l’accés dels xiquets a la lectura, ja que cada vegada es llig menys i, sobretot, en contextos d’espera, sempre acaben fent ús del telèfon mòbil dels adults per a jugar o mirar dibuixos”.
Per la seua banda, Miquel Rovira destaca que “aquest projecte contribueix a crear una assistència sanitària més humana, ja que els xiquets quan vénen al metge no sempre es troben amb un entorn amigable i, d’aquesta manera, no només miraran amb altres ulls la sala d’espera, sinó que s’acostumaran des de xicotets a adquirir un hàbit que quan siguen adults agrairan, ja que llegir és un dels gestos que ens ajuden a culturitzar-nos”.
L’edila de Sanitat assenyala, en aquesta línia, que aquest programa “ajudarà a crear un ambient més agradable en els espais sanitaris i en altres llocs públics, on els nostres fills podran estar entretinguts i entraran a la consulta amb una altra actitud, tot açò sense necessitat de recórrer al telèfon mòbil i adquirint un hàbit molt saludable”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado