lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El centre Molí la Vila d’AFA Castelló triplicarà la capacitat per a l’atenció integral a persones amb Alzheimer i altres demències

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, visita, juntament amb el president de l'entitat, Emilio Marmaneu, les obres d'ampliació de les instal·lacions de referència comarcal, que avancen a bon ritme

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat, juntament amb el president d’AFA Castelló, Emilio Marmaneu, i membres de la directiva de l’entitat, l’estat de les obres d’ampliació del centre Molí la Vila, que avancen a bon ritme amb l’objectiu de triplicar la capacitat de les instal·lacions per a l’atenció integral a persones afectades per Alzheimer com a servei de referència comarcal.

Amb aquestes obres, el centre Molí la Vila constarà de dues plantes, de més de 1.000 metres cadascuna, i tindrà capacitat per a atendre 38 persones en habitacions individuals.

“Pràcticament, triplicarem el servei que ara es presta en el centre. Però no volem que siga només una residència amb habitacions, sinó que també hi haurà sales, en les quals continuarem treballant l’estimulació cognitiva i una sèrie de teràpies que milloren la qualitat de vida dels usuaris”, assenyala Marmaneu.

El responsable local de l’entitat, David Moliner, puntualitza que aquesta nova residència, igual que actual centre Molí la Vila, no solament prestarà un servei local. “El projecte donarà també cobertura als municipis de la comarca, que també necessiten aquest servei per a ajudar les persones afectades per l’Alzheimer i les seues famílies per a suportar la malaltia amb una atenció integral”, detalla.

“Aquest és l’exemple més clar que quan es treballa junts, els projectes ixen. Amb el concert de moltes persones, les administracions i, sobretot, l’esforç d’AFA Castelló, en 2013 vam aconseguir donar resposta a una reivindicació històrica de les persones afectades per Alzheimer amb la posada en servei d’aquest centre de dia. Un projecte referent, però que se’ns ha quedat xicotet”, argumenta l’alcalde.

“Quedava pendent poder prestar també el servei de residència. Per això, quan AFA Castelló ens va plantejar aquest projecte en un moment de greus dificultats econòmiques a la ciutat, no vam dubtar un minut a ajudar també des de l’Ajuntament per a fer-lo realitat, amb una aportació de 50.000 euros. Vila-real és una referència en moltes coses i, com a alcalde, és un orgull que ho siga també per l’atenció a les persones; un projecte que continua consolidant la configuració del barri sociosanitari i la marca de Vila-real com a Ciutat de la Salut i de l’Esport”, agrega.

Els treballs d’ampliació del centre d’Alzheimer Molí la Vila, amb un pressupost d’uns 250.000 euros, se centren en aquests moments en la consolidació de l’estructura, prèvia a les següents fases de construcció. L’objectiu d’AFA Castelló amb aquest projecte, que compta amb finançament de la Generalitat, l’Ajuntament de Vila-real i recursos propis de l’entitat, és poder prestar una atenció personalitzada que dignifique els pacients i la seua malaltia, amb un servei integral tant al malalt com a la seua família des de les fases inicials fins a les més avançades.

“Amb aquest objectiu, AFA Castelló continuarà treballant, al costat de les administracions, perquè aquest projecte, igual que uns altres en marxa a la província, siga una realitat com més prompte millor”, conclou Marmaneu.

Últimas noticias

Contenido relacionado