lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Start-ups, centres de recerca, administracions i empreses es donen cita en l’obertura oficial de Destaca

L’alcalde, José Benlloch, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncien durant la inauguració que la fira rebrà 120.000 euros per a seguir innovant

La fira Destaca ha obert oficialment la seua tercera edició. Diferents start-ups, centres de recerca, administracions i empreses es tornen a donar cita des de hui al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real, que acollirà fins al proper divendres 16 de novembre una àmplia programació destinada a l’intercanvi de coneixement i a la promoció de nous avanços en l’àmbit de la recerca científica.

La primera fira de transferència tecnològica i científica de la Comunitat Valenciana, organitzada per l’Ajuntament i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, amb el suport de la Generalitat, es troba totalment consolidada i, a més, segueix sumant suports, ja que comptarà amb una ajuda de 120.000 euros per part de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), tal com han anunciat durant la inauguració l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que han visitat els diferents estands juntament amb la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el director de DestacaJuan Carda, i diferents autoritats i participants.

“És per a nosaltres un orgull que un esdeveniment que va començar amb gran il·lusió no només siga una realitat, sinó que compta cada vegada amb més ajuda per part de la Generalitat, que en matèria d’innovació aporta a aquest Ajuntament més de 500.000 euros”, explica l’alcalde.

Benlloch destaca que aquesta trobada entre “ciència, universitat, empreses, divulgació científica, formació i administracions és fonamental en ple segle XXI, perquè totes són necessàries per a seguir innovant, la qual cosa resulta fonamental per a millorar la nostra societat”. Així mateix, ha qualificat de “històrica” aquesta nova ajuda per part de l’AVI i ha posat de manifest el treball de la Generalitat per a aconseguir un canvi de model econòmic. “Gràcies a aquests suports, comencem la fira pensant ja en organitzar la següent, quan tanquem les portes”, apunta.

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha indicat que Destaca és un esdeveniment “pioner i avantguardista que mostra de forma clara la innovació, cada vegada més palesa, que s’està produint a la Comunitat Valenciana” i assenyala que la fira “posa a l’abast d’empreses i altres ens la possibilitat d’avançar i transformar-se, perquè entre tots avancem en el canvi de model”.

Per a Puig, la innovació “és el nervi que fa possible que les empreses guanyen en competitivitat i productivitat, i per tant, en opcions de futur”. Per aquest motiu, destaca l’important paper que juguen els ajuntaments i les administracions públiques en general, ja que “ajuden a impulsar el talent i el caràcter innovador de les empreses del nostre territori”.

Així mateix, l’inici de la fira ha estat marcat per la presentació de Bulgària, que és el país convidat enguany, a càrrec de Juan Carda i del vicerector de recerca i Relacions Internacionals de la Universitat de Tecnologia Química i Metal·lúrgia de la Universitat de Sofia, Emil Mihajlov, que ha suposat l’obertura oficial del programa de conferències i activitats que es desenvoluparan durant els tres dies de Destaca.

I és que, l’esdeveniment s’ha convertit en un punt de trobada obligatòria per a nombrosos experts. Més d’una trentena tenen previst participar en diferents ponències, a les quals se sumaran el Fòrum de Finançament i Open Innovation Area, que tindrà lloc els dies 14 i 15, a càrrec del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, amb el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

En total, s’espera superar les 7.000 visites de la passada edició, comptant amb els alumnes que des del dilluns passen ja per Destaca per a participar en les activitats programades per a acostar-los la ciència a través d’un espai divulgatiu en el qual seran partícips dels quatre grans blocs en els quals s’organitza enguany Destaca, com són els materials avançats, l’agricultura i l’alimentació, la indústria, energia i economia circular i la salut i l’esport.

Últimas noticias

Contenido relacionado