viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Destaca camina ja cap a l’edició 2020 amb el repte de donar visibilitat i potenciar el paper de la dona en la ciència

Destaca, la fira de referència en la transferència científica i tecnològica de la Comunitat organitzada per l’Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, amb el suport de la Generalitat, encara la quarta edició, Destaca 2020, amb el repte de donar visibilitat i impulsar el paper de la dona en la ciència. Una vegada tancades les portes del Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real, Destaca segueix, doncs, en marxa.

“Destaca és una fira d’exposició d’empreses, institucions i centres de recerca en matèria d’innovació, amb un programa científic paral·lel d’una qualitat extraordinària, però és molt més que aquests tres dies. És també el nostre compromís per ser facilitadors de la transferència de coneixement i per promoure l’ecosistema de la innovació en tot el territori i sectors, sempre”, assenyala l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui incideix en els bons resultats obtinguts en la convocatòria de 2018.

Amb l’objectiu d’estendre l’impacte de Destaca més enllà de les edicions biennals de Vila-real, la fira de transferència va llançar en 2017 l’esdeveniment territorial Destaca en Ruta, amb una primera edició a Vinaròs. El seu alcalde, Enric Pla, va estar també present en la clausura de la fira, juntament amb el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, Juan Carda i la regidora d’Innovació,  Mónica Mañas.

“Tanquem aquesta tercera edició, satisfets amb els resultats, però també amb nous reptes i objectius de cara a les pròximes convocatòries. Dos d’ells són fonamentals: implicar més el públic universitari durant les jornades de fira i promoure la presència de la dona en la ciència”, valora Carda.

“Veiem amb preocupació, i així s’ha constatat també en Destaca 2018, que la xifra de dones en carreres científiques i en la recerca està baixant; per açò, és important que donem visibilitat a la ciència en femení, és a dir, al paper que les dones han jugat i juguen en l’evolució del coneixement científic. Aquest és el repte que ens plantegem per a la pròxima edició i els esdeveniments satèl·lit que sorgeixen de Destaca”, conclou el director de la Càtedra.

Destaca 2018 ha celebrat la seua tercera edició al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real amb la participació de 48 estands d’empreses, institucions i centres de recerca, a més de la presència, per primera vegada, d’start-ups, amb estands cedits per l’organització.

Més de 30 experts i professionals han abordat els reptes socioeconòmics de l’actualitat en quatre grans àrees de coneixement: agricultura i alimentació, materials avançats, indústria i energia, i salut i esport.

L’Open Innovation i Fòrum de Finançament de CEEI Castelló, dins Focus Pime de l’Ivace, i la presentació de casos d’èxit han completat la programació de la fira, per la qual han passat més de 1.500 xiquets i joves en l’espai Destaca Divulgació. En aquests tres dies, 5.000 persones han visitat la fira, entre les quals destaca un increment del 30% de visites de pimes.

Últimas noticias

Contenido relacionado