viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El pressupost de Vila-real per a 2019 ascendeix a 47,9 milions d’euros i s’aprovarà a inicis del mes de desembre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real ja té llest el pressupost per a l’exercici 2019. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, que ha explicat que els comptes ascendeixen a 47.960.000 euros i s’aprovaran a inicis del mes de desembre.

“És una molt bona notícia, especialment tenint en compte les dificultats que hem patit enguany, en el qual hem hagut de ser més prudents i responsables que mai i en el qual, afortunadament, hem treballat dur de la mà dels tècnics perquè arriben moltes ajudes a la ciutat, sent un any històric”, afirma.

Així, tal com indica Benlloch, “malgrat haver aprovat el pressupost actual a l’estiu, amb les distorsions que açò genera, hem pogut seguir gestionant l’herència i els deutes que va deixar el PP, que segueixen vigents fins a l’actualitat”.

No obstant això, en 2019 el pressupost es recupera i ascendeix a 47,9 milions, quasi quatre milions més que en l’actual exercici. Un increment motivat, bàsicament, per tres factors. “Tot es manté exactament igual, excepte que ara comptem amb al voltant de tres milions d’euros de l’IVACE per a la millora de polígons industrials, un milió més dels fons Feder per a la remodelació del Gran Casino i Tagoba i s’aporta més de mig milió euros extra per a les nòmines dels funcionaris, que han de ser compensats a causa de la pujada aprovada pel Govern”, explica Benlloch, qui destaca que “per responsabilitat no s’ha planificat cap inversió, ja que volem seguir sanejant els comptes i fent viable el model de ciutat”.

Tanmateix, el primer edil recorda que, en haver sigut aprovat a l’estiu, l’actual pressupost porta en funcionament uns tres mesos, en els quals no ha donat temps de realitzar gran part dels projectes, que s’aniran fent entre el que queda d’any i el 2019.

Són microactuacions que la ciutat necessita, com la rotonda del carrer de l’Encarnació; l’obertura dels carrers d’Herarbo; la millora de les rotondes de l’avinguda de Castelló i del Cedre amb França; la millora de l’accessibilitat al CEAM de l’Olivera i de l’escenari de l’Auditori; nou mobiliari per a la piscina i el CEM; nous sistemes de seguretat i millora informàtica per a l’administració electrònica; la remodelació del parc de la Panderola i de la Torre Motxa; la construcció d’un circuit de workout a Alaplana; la caldera del camp de futbol de Fundació Flors; la creació de la seu de Creu Roja a la Panderola; la reforma de la plaça de Sant Ferran amb la instal·lació de nous jocs de gran format al jardí; la millora del jardí de la muntanyeta; la compra d’habitatge i millora del servei d’autobús; el projecte del Molí la Vila; la millora de l’alberg del Termet; els cors de Sant Pasqual i del Crist de l’Hospital; l’orgue de l’arxiprestal o l’ascensor d’Els Lluïsos, entre altres actuacions.

Tanmatix, entre les novetats s’inclouen la compra de dues motos per a la Policia Local; la signatura d’un conveni amb la Junta Central de Setmana Santa de 20.000 euros; un altre acord amb Aludme per 10.000; la creació de banys públics al jardí de Sant Pasqual o l’adquisició d’una casa com a seu d’Ucovi, a banda d’aportar l’1,03% per a ajudes a la cooperació (305.000 euros) per a compensar la situació actual.

L’objectiu és aprovar els comptes entre el 5 i el 15 de desembre perquè entren en vigor al gener. “Estem molt satisfets perquè prompte podrem donar eixida a uns comptes gestionats amb responsabilitat que garanteixen el present i el futur”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado