```
viernes, 3 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Villarreal es porta un triomf vital en l’últim sospir (0-2)

El Villarreal es va portar el triomf en el 'Ciutat de València' després de dos gols en el temps de prolongació que li permet després de moltes jornades eixir de la zona de descens.

El 0-2 no reflecteix el que va succeir en el partit, ja que el Levante va ser superior al seu rival durant tota la trobada. En el primer temps, a indicació del VAR va veure com li anul·laven un gol de Rochina, i en el segon temps, encara que el joc es va igualar, va ser l’equip que més va buscar el gol.

El partit es va trencar en els minuts finals i en l’intercanvi de colps va eixir airós el Villarreal. Primer va ser Rober Pier qui marcava en pròpia porta i a penes dos minuts després el jove Samu Chukweze es treia un potent tret des de la frontal que sentenciava el partit.

El duel regional es presentava com a fonamental per a tots dos equips, ja que un triomf suposava per als locals distanciar en més de deu punts la zona de descens, mentre que per als visitants els permetia eixir d’ella per primera vegada en moltes setmanes.

El conjunt llevantinista va imposar el ritme de partit que li convenia des del primer minut, amb ràpides transicions que li permetien plantar-se enfront de l’àrea d’Asenjo amb facilitat. Roger i Bardhi van donar els primers avisos al Villarreal.

Els de Javier Calleja van intentar sense èxit ficar-li una major pausa al partit, mentre que en atac es van encomanar a la potència del camerunés Toko Ekambi, que va rematar en un parell d’ocasions sense excessiu perill.

L’ocasió més clara per als visitants va arribar en l’única incursió per banda de Pedraza que va servir un bon centre a Gerard que no va aconseguir colpejar amb claredat en la seua rematada i Aitor va detenir sense dificultats.

El Levante seguia al seu, acumulant mèrits per a inaugurar el marcador. Una genialitat de Morals, amb barret a Cazorla i assistència de luxe a Coke, la va desaprofitar el lateral que creue en excés davant l’eixida desesperada d’Asenjo.

A la mitja hora de joc va arribar la polèmica després d’un gol de Rochina, després d’un fort tret des de la frontal, que després de diversos minuts d’espera per la indicació del VAR va acabar sent anul·lat pel col·legiat per un ajustadíssim fora de joc en l’acció prèvia de Morales.

La decisió arbitral va calfar les graderies del ‘Ciutat de València’ i va desesperar al tècnic Paco López, molt sensible amb el VAR en les últimes jornades.

L’acció va descentrar al Levante durant alguns minuts, amb els jugadors més pendents de reclamacions arbitrals que del joc, encara que en el tram final de nou es va endollar i va crear perill encara que sense resultats favorables.

Després del descans, el Villarreal va tindre un indici de buscar un major protagonisme en atac però va ser fugaç. El Levante espentava al conjunt castellonenc encara que sense la claredat d’idees en els metres finals que havia demostrat en el primer acte.

El domini llevantinista es va accentuar en els minuts finals i Morals va poder donar el triomf als seus encara que la seua rematada defectuosa el va atallar Asenjo. El Villarreal no va renunciar a sorprendre en este tram final i Chukweze, de cap, va rematar malament per a alleujament d’Aitor, en un final molt obert.

Encara va tindre el Levante en els instants finals després d’un tret de Moses que entre Asenjo i Funes Mori a punt va estar d’acabar en gol en pròpia porta. Semblava que el partit anava acabar en empat però una desafortunada acció de Rober Pier, en tractar d’evitar la rematada d’Ekambbi, va acabar amb el gol en la seua pròpia porteria.

El Levante es va llançar a la desesperada a la recerca de l’empat però en una contra Samu es va traure un míssil des de la frontal per a posar el 0-2, davant l’èxtasi de la banqueta del Villarreal.