domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de València inspeccionarà la gossera pel brot del virus del brom en Benimàmet

La protectora Modepran, encarregada de gestionar el refugi de gossos de Benimàmet, va alertar en les xarxes socials que estava patint un brot de virus del bron i que havien posat ja en quarantena almenys a 10 cans. Els membres de l’entitat han sol·licitat ajuda a la ciutadania per a comprar equipatges per a la desinfecció i medicació.

L’Ajuntament de València desconeixia ahir de manera oficial este brot, ja que asseguren que cap responsable de Modepran s’ha posat en contacte amb la Regidoria de Benestar Animal. Així, la delegació que dirigeix Glòria Tello enviarà avui als veterinaris municipals perquè inspeccionen el brot i decreten les mesures sanitàries que consideren oportunes.

Des de la Regidoria de Benestar Animal van mostrar ahir la seua sorpresa pel fet que Modepran està sol·licitant ajuda per a pagar les cures i van explicar que en el conveni s’especifica que han de fer-se càrrec de la medicació, ja que reben un total de 420.000 euros anuals per la gestió del refugi, la cura d’animals i la seua recollida.

El virus del brom és el causant d’una malaltia infecciosa que es coneix amb el nom de brom, moquillo canino en castellà, dog distemper en anglès i maladie de Carré en francès. Aquesta malaltia és una de les patologies més freqüents i greus de l’espècie canina, entre d’altres. Es considera que a partir del segle XX la malaltia ha tingut una distribució mundial i s’ha complicat a causa d’infeccions bacterianes, cosa que ha originat un complex viral-bacterià.

Últimas noticias

Contenido relacionado