jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

VOX dóna un colp d’estat intern i elimina les primàries del seu partit

El partit votarà el 23-F una reforma dels estatuts per a eliminar el seu procés participatiu.

Com si una novel·la de Fernando Vizcaíno Casas es tractara, VOX tria el 23F per a dinamitar el seu sistema de participació per a evitar discrepàncies: “Ho fem per a evitar moviments estranys i ingerències internes durant el procés”, comenta un portaveu autoritzat.

La solució per al nou sistema es redueix a un simple procediment: els Comités Executius Provincials proposaran els candidats al Comité Nacional, que “revisarà, modificarà i si escau, aprovarà la llista electoral definitiva”.

Quant a les eleccions generals i europees, “el Comité Nacional aprovarà les llistes dels candidats definitius, prèvia consulta als Comités Provincials”. Segons el nou text, que haurà de ratificar-se en l’Assemblea General del dia 23 de febrer, “podran concórrer com a membres d’una candidatura tots aquells afiliats que estiguen legitimats per a ser candidats per la legislació vigent i interna del partit.”

També hi haurà control en les afiliacions: durant nou mesos provisionals després de donar-se d’alta en els quals el Comité Nacional podrà “denegar l’afiliació de ple dret”, sempre amb “resolució motivada”. Durant estos nou mesos d’afiliació provisional, sí que es podrà votar en processos electorals interns sempre que s’estiga al corrent de pagament i dins del cens electoral.

Des de VOX han afirmat que el creixement d’afiliacions és “massa ràpid” per a abordar un procés de primàries i busquen a més utilitzar la influència positiva de la marca evitant protagonistes individuals.

Últimas noticias

Contenido relacionado