lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

WhatsApp perseguirà legalment les fake news

És un pas cap endavant, encara que de moment les concrecions sobre com s'executarà, estan en l'aire. No obstant això, benvinguts serà si s'eviten fenòmens com Trump o Bolsonaro

WhatsApp es posa dura amb les fake news. Així ho ha anunciat recentment en un comunicat en el qual afirma que a partir del 7 de desembre prendrà accions legals contra aquelles persones o col·lectius que violen els termes d’ús de la xarxa social i envien missatges privats o automatitzats mitjançant eines de difusió massiva.

L’empresa intenta evitar d’aquesta manera que partits o empreses difonguen informació massivament amb l’aparença de missatges enviats per amics o per familiars. De fet, ja havia anunciat que duria a terme reformes en l’eina per a minimitzar fets semblants. Un d’ells, informar l’usuari del nombre de vegades que un missatge havia estat reenviat.

Amb tot, existeix un problema de base amb el que planteja WhatsApp en el seu comunicat. Qui determinarà qui està fent un ús irresponsable de l’aplicació? Serà la pròpia empresa qui ho faça. És per això que dissenyarà un sistema de queixes i control de la plataforma que ha de ser la base per a donar caça a la proliferació d’informació falsa.

És un pas cap endavant, encara que de moment les concrecions sobre com s’executarà, estan en l’aire. No obstant això, benvinguts serà si s’eviten fenòmens com Trump o Bolsonaro.

Últimas noticias

Contenido relacionado