viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

WIFI gratuït per a Almassora

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat una partida de 20.000 euros en les inversions de 2016 per a instal·lar la seua pròpia xarxa wifi d’accés gratuït per als veïns. En l’actualitat és una empresa externa la que serveix l’accés a la xarxa, una circumstància que l’equip de govern vol atallar per a evitar aqueixa despesa permanent. La intenció és que la gestió siga directa a partir del pròxim any.

La xarxa wifi dissenyada des de l’Ajuntament d’Almassora s’instal·larà progressivament en els edificis públics, les places i també la platja de la localitat. “Si disposem de la nostra pròpia xarxa estarem parlant d’una inversió, i no d’una despesa, perquè redundarà en el benefici directe dels veïns i no necessitarà de contínues injeccions de capital”, en paraules de l’edil de Modernització, Merche Galí.

Aquesta adquisició de programari forma part de les 16 inversions reconegudes en el capítol 6 del pressupost del pròxim exercici i que suma 596.545,36 euros. El trinquet municipal (125.000 euros), el parc d’oci en Tramuntana (100.000 euros) o la construcció d’una zona lúdica juvenil a l’entorn de l’Auditori Les Boqueres (60.000 euros), en l’espai compartit pel Parc Municial d’Educació Vial, són unes altres de les propostes arreplegades en els comptes de 2016.

A més, l’Ajuntament d’Almassora destinarà 50.000 euros al Pla Especial de la Vila, una quantitat que anirà incrementant a mesura que avance el projecte, i 25.000 euros a la compra de terrenys per al futur parc públic del Serrallo previst per a minimitzar l’impacte de les indústries sobre la costa local. El pressupost inclou 15.000 euros per a la construcció d’una condícia annexa al quiosc de la plaça de la Picaora i 7.000 euros per a la consolidació de les excavacions del jaciment del Torrelló del Boverot.

A les inversions anteriors se sumarà el projecte o projectes més votat pels veïns durant el termini habilitat per a votar en els primers pressupostos participatius d’Almassora que va finalitzar ahir. La reserva de fons per a aquest programa ascendeix a 100.000 euros i, com la resta del capítol d’inversions, estaran finançats íntegrament amb recursos propis.

Els tècnics municipals arreplegaran el dimecres les urnes repartides en 10 edificis públics per al recompte de les paperetes amb les preferències dels ciutadans. El departament d’Informàtica s’encarregarà de desglossar els vots rebuts per correu electrònic. El consistori publicarà el resultat de la consulta popular una vegada elaborada la llista de prioritats.

Últimas noticias

Contenido relacionado