04:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Jornada inaugural del XIII Congrés Nacional del PSPV-PSOE

El 13 Congrés Nacional del PSPV-PSOE ha proclamat oficialment a Ximo Puig com a secretari general dels socialistes valencians després d’obtenir el 57,7% dels vots dels militants en les primàries celebrades el passat 16 de juliol. Davant un plenari complet i amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, els socialistes valencians han arrencat el Congrés que asseurà les línies estratègiques del seu projecte per als pròxims quatre anys. “Aquest no és un Congrés per celebrar èxits sinó per preparar-nos per als reptes del futur” ha assenyalat Ximo Puig durant la seua intervenció al mateix temps que ha remarcat que es tracta d’una cita que ha d’enfortir i preparar al PSPV “perquè res ens pare, per sumar encara més gent i començar a guanyar 2019”.

El primer a prendre la paraula i obrir oficialment el 13 Congrés ha estat el sotssecretari general i d’Organització, Alfred Boix, qui ha agraït a tots els companys socialistes aquests cinc anys “de treball i de lluita incansable per millorar la vida dels valencians i valencianes”. A més Alfred Boix s’ha mostrat “profundament orgullós que els socialistes valencians mai hàgem tirat la tovallola per allò en el que creiem, que és un PSPV autònom i fort” i ha destacat com un repte “molt apassionant” haver estat el secretari d’Organització d’un partit que “20 anys després va tornar a celebrar una nit electoral que va acabar amb el candidat socialista com a president de la Generalitat”. El sotssecretari general i d’Organització també ha estat l’encarregat d’anunciar els membres de la taula presidida per José Chulvi, alcalde de Xàbia, a més de Sandra Gómez, José Pérez, Luisa Salvador i Lázaro Azorín, els qui després de la constitució de la taula han donat pas a un minut de silenci en record al company recentment mort Josep Bevià.

Intervenció Ximo Puig

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, qui davant unes mil persones, entre delegats i convidats, ha presentat el seu balanç de gestió al capdavant de l’organització durant aquests cinc anys. Les primeres paraules del secretari general han estat per agrair la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a qui li ha mostrat la seua total disposició per treballar junts “perquè el que és bo per al PSPV és bo per al PSOE”. “Pedro, comptes amb el nostre treball i lleialtat d’anada i volta perquè pugues portar endavant a Espanya el canvi que estem impulsant a la Comunitat”.

Durant la seua intervenció Ximo Puig ha remarcat “la gran lliçó de democràcia” dels socialistes valencians amb l’elecció del secretari general i ha agraït a tots els companys i companyes la seva alta participació de la qual ha assegurat “és motiu d’orgull col·lectiu per tots i totes”. De la mateixa manera ha destacat la importància d’aquest 13 Congrés del qual ha assegurat “serà un punt d’inflexió en la nostra història recent”.

En el seu balanç de gestió d’aquests cinc anys ha agraït l’esforç de tots els companys i companyes que han format part del projecte així com a tota la militància i especialment a l’executiva que avui s’acomiada. “Fa cinc anys em presentava a secretari general no per dirigir el partit sinó per fer del nostre partit un instrument per millorar la vida de la gent” ha destacat Puig qui ha recordat que “en el socialisme valencià hi ha 18.000 socialismes diferents i és bo, positiu i enriquidor per això no tenim por a la diferència o a la discrepància”.

Per tot això, ha tornat a reivindicar els cinc pilars clau del socialisme valencià: democràcia, esquerra, feminisme, federalisme i valencianisme. “Cinc valors sobre els quals durant aquests cinc anys hem construït el projecte del PSPV”, ha assenyalat Puig qui ha recordat que gràcies a aquests pilars “avui som un partit unit que governa la Generalitat, amb 235 alcaldies, la Diputació de València, i que fa polítiques d’esquerres que transformen la vida de la gent”.

Ximo Puig també ha volgut remarcar, durant la presentació del seu informe de gestió al capdavant del PSPV, els assoliments aconseguits al capdavant del Govern valencià com la implantació de la sanitat universal, l’eliminació del copago, la posada en funcionament de la xarxa de xarxa llibres, la baixada de les taxes universitàries, l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania o el cobrament de les ajudes a l’habitatge i a la dependència. “Hem retornat l’esperança a milers de persones i per això estem al millor moment del socialisme valencià en 22 anys” ha incidit Ximo Puig.

Finalment el secretari general dels socialistes valencians ha reiterat la importància d’aquest Congrés que “no és per celebrar els èxits sinó per preparar-nos per als futurs reptes perquè els socialistes som transformadors per definició”. “Vull que posem el PSPV en hora amb el futur i d’això tracta aquest Congrés que avui comencem” ha destacat Puig qui ha assenyalat que “es tracta de construir junts les noves idees per transformar el nostre país. De canviar el partit per canviar el País”. Així mateix ha animat a tots els presents a seguir treballant per “sumar encara més gent perquè en 2019 el PSPV té la força per fer d’aquesta terra tot allò que pot ser” i ha demanat el vot favorable per a la seua gestió “perquè encara queda molt per fer per canviar la vida de les persones”.

Per la seua banda el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha ressaltat que avui “és un dia gran per al socialisme espanyol i especialment per al socialisme valencià perquè després d’un procés exemplar de primàries proclamem com a secretari general del PSPV a Ximo Puig”. “Enhorabona Ximo, perquè des d’avui ets el meu secretari general del PSPV i el secretari general de tots els socialistes valencians”, ha incidit Pedro Sánchez abans de reiterar que “sens dubte Ximo Puig comptarà amb el suport de tots els socialistes per tornar a ser el president de tots els valencians i valencianes en 2019”. “Si avui hi ha un clar guanyador este és el PSPV-PSOE”, ha apuntat.

Durant la seua intervenció, Pedro Sánchez ha detallat la ruta d’actuació del PSOE i de la nova executiva federal per als pròxims anys i, especialment, el seu “ferm compromís” amb l’arc mediterrani “perquè aquí es concentra la major capacitat de riquesa d’aquest país, el 67% del turisme i la meitat de la capacitat exportadora d’Espanya”. Així, Sánchez s’ha compromés al fet que el PSOE farà una “ferma aposta política i institucional pel just desenvolupament econòmic del Corredor Mediterrani”, ja que “atendre al Mediterrani és atendre la seua riquesa, el seu desenvolupament i el progrés de tota la societat que viu en aquesta zona”.

A més, el secretari general del PSOE ha reiterat el seu compromís “per reformar l’injust sistema de finançament que ofega sistemàticament als valencians i valencianes”; l’engegada d’un nou model de desenvolupament econòmic per a aquesta regió “que siga sostenible amb el medi ambient”; així com la seua voluntat que de nou el Mediterrani “siga un punt de trobada i de solidaritat entre cultures com ha reivindicat en innombrables ocasions Ximo Puig”. “Volem i treballarem perquè el Mediterrani siga una terra d’acolliment de tots aquells que fugen del terror i de les guerres”.

Finalment el líder del PSOE ha agraït el treball dels socialistes valencians al capdavant de la Generalitat “el problema és que seguiu sofrint a un govern, el de Rajoy, que es nega a canviar-vos el sistema de finançament i us posa un sostre de despesa que només té com a objectiu retallar-vos l’Estat del Benestar que vosaltres defenseu”, ha sentenciat Pedro Sánchez per qui “urgeix que el president Puig tinga un govern aliat i d’esquerres a Madrid i això és el que pot garantir el PSOE”.

L’acte d’inauguració també ha comptat amb la participació dels líders d’UGT-PV i CC.OOPV, Ismael Sáez i Arturo León, a més de representants de diferents federacions com Salvador Illa del PSC, Enrique Ramos del PSEE, el nou secretari general de les Joventuts Socialistes, Omar Anguita així com diversos membres de l’Executiva Federal encapçalats pel secretari d’Organització, José Luís Ábalos i pel secretari general, Pedro Sánchez.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado