10:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ximo Huguet reclama una nova caserna per la Guàrdia Civil d’Onda

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha reclamat la construcció d’una nova caserna de la Guàrdia Civil al municipi davant la “precarietat” de la instal·lació actual. Huguet ha remès una carta al Ministeri amb la finalitat d’abordar l’inici de la construcció de la nova caserna, una actuació “molt important i prioritària”, que porta “molts anys sol·licitant-se”.
L’alcalde ha insistit que la construcció d’aquesta nova instal·lació “s’ha d’abordar com més prompte millor i sense més demores”. Així mateix ha assenyalat que “és una inversió prioritària, ja que les instal·lacions actuals són insuficients i, en aquest moment, la Guàrdia Civil presta servei a 10 localitats amb una població superior a 30 mil habitants”.
Huguet ha remés una carta al Ministeri en la qual ha recordat que “aquesta reivindicació ve des de lluny”. Concretament des de 2.005, moment en el qual el Ple de l’Ajuntament va acordar l’aprovació d’un protocol entre el Ministeri de l’Interior (GIESE) i el consistori per a la construcció d’una casa de la Guàrdia Civil en la localitat. Va ser llavors quan l’Ajuntament d’Onda va aportar una parcel·la de 3.000 m² capaç d’acollir l’edifici de nova planta. En 2007, es va signar el conveni de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament d’Onda i en 2.009 es va iniciar l’expedient de contractació on es licitava per import de 3.214.552,40 euros.
L’alcalde ha lamentat que, “des de llavors s’ha anat eliminant aquesta obra dels Pressupostos Generals de l’Estat.
Per açò, l’alcalde ha asseverat que “és urgent que es desbloquege aquesta situació com més prompte millor”, perquè Onda “ho necessita” i perquè “les condicions de l’actual casa caserna són indignes. La Guàrdia Civil es mereix una instal·lació digna, que també brinde les millors prestacions als veïns i veïnes onderes”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado