Cooperació en investigació, l’aposta de Ximo Puig per consolidar ‘una societat potent i avançada’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat hui la importància de la cooperació i la investigació de cara a la consolidació d'"una societat moderna, que vol ser potent i avançada"

331

En aquest sentit s’ha pronunciat durant la seua intervenció en la inauguració de la jornada ‘Junts compartint’, organitzada per la Fundació Quaes, en la qual ha apostat per “situar al pacient en el centre”.

“En aquest acte, se’ns resumeixen de forma exemplar les dues línies estratègiques de la medicina del segle XXI: la investigació científica d’avantguarda, específica i especialitzada i, d’altra banda, la medicina que siga capaç de destinar recursos a la prevenció”, ha afirmat.
En aquest sentit, ha manifestat que “no es tracta d’investigar o tractar a un pacient genèric, sinó de fer-ho a cada persona en singular, perquè singular és la vida de cada ésser humà”.

Així mateix, ha agraït la labor d’organitzacions que, com Quaes, “contribueixen a la conscienciació social”, ja que, ha recalcat, “la preocupació per la salut ens incumbeix a tots, personal i col·lectivament”. Per això, s’ha referit a la creació de l’Agència Valenciana de la Innovació, un organisme que tracta, ha afirmat, d'”articular l’ecosistema de ciència i tecnologia”, i de fer-lo “centrant l’atenció en les persones”.
El president ha apostat per “sumar sinergies” per a superar les limitacions de recursos i poder avançar en “la investigació mirant als ulls al pacient”.

A més, en la seua intervenció ha homenatjat l’exministra de Defensa Carme Chacón, els familiars de la qual han estat presents en l’acte.