martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

10 coses fonamentals que cal recordar si vas a les rebaixes

Vas a aprofitar les rebaixes per a comprar el que necessites? Tingues en compte que en les rebaixes es retallen els preus, però mai els teus drets: si assegues que aquests es lesionen, no calles.
Reclama els teus drets.

Per a traure partit als bons preus de les rebaixes sense tenir problemes, des d’OCU et recordem alguns consells.

  1. Pensa per endavant el que necessites: fer llistes és una bona manera d’evitar compres impulsives.
  2. Les normes estableixen que els productes han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys, un mes i la seua qualitat no pot diferenciar-se en gens de la qual tenien abans d’estar rebaixats.
  3. Els objectes rebaixats han de mostrar el seu preu original al costat del rebaixat, o bé indicar de forma clara el percentatge de la rebaixa.
  4. En alguns establiments s’estableixen unes condicions especials per a les compres en període de rebaixes (sobre l’acceptació del pagament amb targeta, les devolucions, etc.). Poden fer-ho, estan en el seu dret, però aqueixes condicions han d’indicar-se expressament. En cas de dubte, pregunta al responsable de l’establiment.
  5. Conserva el tiquet o factura simplificada de les compres, doncs els necessitaràs per a qualsevol possible reclamació, canvi, etc.
  6. El servei postvenda i l’aplicació de la garantia són iguals, independentment que compres el producte durant les rebaixes o fora d’aqueix període.
  7. Si tens algun problema durant les rebaixes, el millor és actuar igual que en qualsevol altre moment. En el període de rebaixes es retallen els preus, però mai els drets que tens com a consumidor: intenta arribar a un acord en el propi comerç.
  8. Si no aconsegueixes una solució amistosa, demana la fulla de reclamacions (ha de tenir-les qualsevol establiment) i plasma en ella la teua queixa.
  9. En la mesura que siga possible, procura triar establiments adherits al sistema arbitral de consum, que ofereixen més garanties al comprador (en cas de desacord es prestaran a resoldre les seues diferències amb el client d’una manera ràpida i gratuïta).
  10. I si sorgeixen problemes, no te’ls calles: reclama. I també pots compartir-los amb tots els consumidors a través de Protestapp. Perquè units som més forts.

Últimas noticias

Contenido relacionado