sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

130 efectius de Guàrdia Civil i Policia Nacional reben classes en línia de valencià

Són oferits per l’Institut Nacional d’Administració Pública, a través de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), per la qual cosa s’imparteixen de forma en línia.

Aquestes sessions permeten als agents rebre formació, gestionar i compartir documents i intervenir en fòrums de debat amb l’equip docent i els altres companys, informa Delegació de Govern en un comunicat.
El curs té una durada de 150 hores lectives i s’han matriculat 130 membres de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, en diferents nivells. En concret, un total de 59 guàrdies civils –17 en el nivell intermedi B1 i 42 en el nivell bàsic A2— i 71 policies nacionals –16 en el nivell intermedi i 55 en el bàsic–.
La UNED emet un certificat per cadascun dels nivells de valencià. En els certificats s’acrediten tant l’expressió escrita com la comprensió lectora i auditiva i la interacció oral.
Aquesta iniciativa és fruit de les converses i reunions entre Delegació de Govern i l’Institut Nacional d’Administració Pública –organisme depenent del Ministeri d’Hisenda– per a fomentar l’ús i l’aprenentatge del valencià, ha explicat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

APRENENTATGE I “NO IMPOSICIÓ”
Per tant, ha destacat que es tracta “d’un compromís adquirit, perquè la millor manera de fomentar una llengua és a través de l’aprenentatge i no des de la imposició”.

“El curs en línia s’ajusta més a les condicions dels membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, ja que estan destinats per molts municipis de la Comunitat Valenciana i és més compatible amb el seu horari laboral”, ha exposat Moragues.

Últimas noticias

Contenido relacionado