lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La 5a Fira de Minerals d’Oliva reparteix 800 arbres per a repoblació forestal

Per segon any consecutiu, cinc col·legis d’Oliva -Hort de Palau, Carrasca, Desemparats, El Rebollet i Sant Josep de la Muntanya- han participat de la tercera edició del concurs de dibuix organitzat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, que té com a objectiu que els escolars treballen conceptes de medi ambient i sostenibilitat per a fomentar la seua sensibilització i conscienciació respecte dels problemes ambientals que ens afecten.

L’alumnat de 4t, 5é i 6é de Primària dels centres escolars d’Oliva ha participat amb un total de 93 dibuixos, i ha resultat guanyadora en l’àmbit comarcal la xiqueta Elia Tormo, alumna de 5é de Primària del Col·legi Hort de Palau, que rebrà unes entrades per al Bioparc. A més a més, el centre rebrà un premi col·lectiu consistent en uns tallers mediambientals, i una jornada de vuit hores sobre Economia Circular per a l’equip docent.

La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha felicitat Elia Tormo i tots els alumnes que han concursat per haver fet possible que Oliva haja sigut un dels municipis amb més participació. De la mateixa manera, ha animat a seguir treballant per a assentar les bases d’un futur més sostenible per a tots.

D’altra banda, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha recordat la programació de la 5a Fira de Minerals, que rebrà quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals destinats a aficionats i col·leccionistes. L’eix principal de la fira és la cura pel planeta i per la sostenibilitat mediambiental, “per això hi haurà tallers pràctics i jocs per a públic infantil, projeccions audiovisuals i una completa exposició de caràcter divulgatiu, que ha cedit el Ministeri de Medi Ambient.”

Els primers a visitar la fira han estat els més de 250 alumnes de 6é de Primària de les escoles de la localitat, que han tingut l’oportunitat entre ahir, dijous, i hui divendres, de realitzar un taller Ecomural, el resultat del qual s’exposarà aquest cap de setmana. A més a més, cada participant ha rebut un arbre, juntament amb les instruccions d’on plantar-lo i com cuidar-lo fins que es faça gran.

Els exemplars, lliurats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Sostenibilitat amb motiu del Dia Mundial de l’Arbre, es repartiran, també, al llarg del cap de setmana entre els xiquets que participen en els tallers i jocs didàctics.

L’horari serà de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00, mentre que diumenge 12 de febrer, la fira tancarà les portes a les 20.00.

Últimas noticias

Contenido relacionado