```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alcalà-Alcossebre demana a la Diputació que amplie els plans d’ajudes als municipis en 2021

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha remés per escrit una petició al president de la Diputació Provincial, José Martí, per a què l’organisme provincial redefinisca la seua política de suport als municipis i habilite nous plans d’ajudes directes de cara a l’any 2021. Juan ha destacat que “és més necessari que mai que la Diputació pose en marxa nous plans d’ajudes directes perquè cada municipi les destine a les qüestions concretes que els afecten. No podem quedar-nos en un sol Pla 135 o Pla d’Obres i Serveis ja que els municipis necessitem més que mai el suport de la resta d’institucions i la Diputació, que és la més pròxima, té recursos econòmics per a fer-ho”.


Com a exemples de qüestions concretes a les quals Alcalà-Alcossebre faria front amb aquesta aportació directa figuren el cost del transport escolar per als alumnes de l’IES Serra d’Irta d’ensenyaments no obligatoris que es desplacen des d’Alcossebre i que costeja l’Ajuntament, al no fer-lo la Generalitat Valenciana; accions de vigilància de zones rurals per a evitar robatoris en temps de collites o accions lligades a la sostenibilitat mediambiental.


Juan ha recordat la singularitat d’Alcalà-Alcossebre, amb dos nuclis urbans amb problemàtiques molt diferents: “en el cas d’Alcalà, amb qüestions que afecten els municipis d’interior, com el despoblament, i en el d’Alcossebre, amb les problemàtiques de municipis de costa, molt relacionades amb la crisi econòmica motivada per la pandèmia. De la mateixa forma que en el nostre municipi patim aquestes qüestions tan concretes, en altres municipis tindran altres diferents i per això és bàsic que cada poble decidisca com i en què invertir noves ajudes directes de la Diputació. Eixa nova ajuda econòmica que rebriem al llarg de 2021 ens serviria per a cobrir necessitats i inversions a les quals no podem fer front en solitari i perquè les altres administracions tampoc ens presten la seua ajuda”.

Últimas noticias

Contenido relacionado