Policia Local de València ha realitzat més de 1000 serveis humanitaris durant l’any 2017, el primer any en el qual el grup GAMMA s’ha dedicat en exclusivitat a protegir a les víctimes de violència de gènere, que ascendeixen a 580 en l’actualitat. Ha estat també l’any en el qual la regidoria de Protecció Ciutadana va impulsar l’organització de l’I Congrés Internacional de Convivència que va servir per “crear els instruments per promoure precisament aquesta convivència”, segons ha recordat Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana. Un congrés, organitzat per la Càtedra Protecpol de Policia Local amb Universitat de València i que va suposar el punt de partida per a la futura ordenança de convivència.
2017 ha estat també l’any de la reorganització de la Policia Local, de les actuals vuit unitats de districte i la nova Unitat de Convivència i Seguretat, UCOS, ha estat l’any en el qual s’han redoblat els esforços per lluitar contra els delictes d’odi a través de la formació de més agents en un programa seleccionat per l’OSCE que ha convertit a la Policia Local de València en el primer cos policial a Espanya i la primera policia local del món a rebre una formació específica davant aquest tipus de delictes.
“Complim amb la nostra obligació, nostre deure protegir a totes les persones que viuen a València garantint així la convivència, la diversitat i sobretot eliminant prejudicis a l’hora d’actuar i recolzar així a les víctimes d’aquest tipus de delictes” ha indicat Menguzzato. Policia Local també ha intensificat el seu treball de mediació amb un percentatge molt alt en la resolució de conflictes i ha seguit apostant pels programes educatius que realitza en centres escolars de tota la ciutat.