martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicarló obre el pàrquing de la plaça de Mossén Tomás, amb 120 noves places d’aparcament

A partir de demà divendres quedarà obert el pàrquing de la plaça de Mossén Tomás, a l’avinguda de Méndez Núñez, que estava tancat des que es van acabar les obres, l’any 2012. En els últims mesos s’han pogut dotar les instal·lacions de les condicions necessàries i finalment, sis anys després de l’inici de les obres, el pàrquing pot obrir les portes amb total normalitat.

Concretament, les actuacions que s’han hagut de dur a terme per a obrir el pàrquing (que ha estat tancat quasi quatre anys) han estat la revisió de tot el sistema de protecció antiincendis, la reposició del quadre de control de l’elevador, que s’havia vist afectat per una inundació, també s’ha revisat el grup electrogen i s’han substituït els motors de les portes motoritzades d’accés i sortida. A més, s’han instal·lat 5 càmeres de vigilància només per a vianants connectades amb la Policia Local, que serviran per controlar les persones que entren i surten, però no per a vigilar els vehicles. Finalment, s’han realitzat treballs de pintura i senyalització interior. En total, la despesa ha estat de 12.052 euros.

El nou aparcament municipal disposa de 120 places d’estacionament i estarà obert de 8.00 a 21.00 hores de manera gratuïta durant un temps que encara està per determinar. Mentrestant, l’Ajuntament estudiarà la possibilitat d’adjudicar el pàrquing per gestió directa, amb un pla d’ocupació a través del qual es contractaria tres persones majors de 45 anys que s’encarregarien de mantindre el servei. Més endavant, la voluntat de l’Ajuntament és estudiar la possibilitat de traure l’aparcament a licitació juntament amb el pàrquing de la plaça de la Constitució i la resta de la zona blava de Benicarló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’obertura del pàrquing, «que era una obsessió per a mi en el sentit que era una obra que havia costat molts diners i era molt necessària per al municipi». «Per fi podem dir que l’hem obert», ha dit l’alcaldessa. Sobre el solar de la fundació Compte Fibla, molt proper al pàrquing, Miralles ha confirmat que iniciaran converses amb el patronat de la fundació per tal de convertir el solar en una instal·lació esportiva amb pistes obertes.

Últimas noticias

Contenido relacionado