```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell de la Infància i l’Adolescència renova la seua composició per a garantir els Drets del Xiquet i la Xiqueta

El pròxim curs, com cada any, tots els districtes tindran representació de Primària, Secundària i Batxiller a través de dos o tres centres educatius

L’Ajuntament de Castelló ha renovat per sorteig la composició del Consell de la Infància i l’Adolescència per al curs 2019-2020. El regidor de Benestar Social, Dependència i Infància, Jose Luis López, amb el regidor de Joventut, Jorge Ribes i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha sortejat els centres educatius que enguany tindran representació en l’òrgan. Segons López, l’objectiu del consell és “donar veu a un col·lectiu que planteja un futur més inclusiu i sostenible per a Castelló”.

Així mateix, López ha recordat la importància de respondre a les necessitats i propostes dels xiquets, xiquetes i adolescents a través de l’òrgan municipal. A més, l’edil ha destacat la millora que suposa el mateix en la coordinació del treball entre regidories i associacions per a garantir així els Drets del Xiquet i la Xiqueta. “A través d’esta representació de la infància i adolescència de Castelló, podem construir una ciutat més solidària, integradora i igualitària”, afegeix López.

En este sentit, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que “el Consell Municipal de la Infància i de l’Adolescència és una iniciativa molt positiva, en tractar-se d’una eina de participació dels centres mitjançant un representant”. “A través d’este òrgan poden traslladar els seus suggeriments i iniciatives al Consell”, ha recordat l’edil, qui assegura que “un dels principals objectius és crear un impacte positiu en tots els centres de Castelló”.

El pròxim curs, com cada any, tots els districtes tindran representació de Primària, Secundària i Batxiller a través de dos o tres centres educatius. En esta ocasió, el districte Nord compta amb la participació de l’IES Penyeta Roja, IES La Plana i el CC Ntra. Sra. Consolación. Per al districte Aquest, s’han seleccionat el CEIP Censal, l’IES Sos Baynat i l’IES Penyagolosa. El CEIP Ejército, l’IES Politècnic i l’IES Juan B. Porcar representaran al districte Sud; mentre que s’ha delegat el districte Centre al CEIP Cervantes i IES Ribalta. Finalment, el Grau garanteix la seua representació amb el CEIP El Pinar i l’IES Miquel Peris.

Al marge dels districtes, els centres d’Educació Especial i els Centres d’Acció Educativa Singular també tenen cabuda en este comité a través del CEE Penyeta Roja i el CEIP Sant Agustín, respectivament. Per part seua, l’IES Ribalta i l’IES Matilde Salvador representaran la Formació Professional.

Des que es va crear el consell en 2017, juntament amb el Primer Pla Integral de la Infància i Adolescència, els vint integrants que el componen cada any han plantejat multitud d’inquietuds, opinions, propostes i necessitats per a avançar en la millora de la qualitat de vida. En esta línia, “des del consistori, continuarem aprofitant aquesta oportunitat de retroalimentació que ens brinda el consell amb el reconeixement que suposa ser Ciutat Amiga de la Infància per Unicef”, ha conclòs el regidor Jose Luis López.

Últimas noticias

Contenido relacionado