sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Coses importants que has de saber si vas a celebrar Sant Joan en la Comunitat Valenciana

La nit de Sant Joan és una de les celebracions amb més assidus en tota la nostra costa. Des de la vesprada fins a l’alba, joves, adolescents i adults celebren l’inici de l’estiu amb aigua, foc i alcohol.

Es poden encendre fogueres en totes les platges?

No. Has d’informar-te en cada ajuntament, per exemple a València només se celebra Sant Joan en les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal. A Alboraia podràs fer-ho en PortSaplaya i la Patacona. Tingues en compte que moltes platges estan protegides i encendre una foguera pot ser motiu de multa.

Que és el més imprescindible per a portar a la platja?

Coneixement i espardenyes, a banda dels accidents pel foc i l’alcohol les ferides per talls de cristalls la nit de Sant Joan és un dels tòpics en l’atenció sanitària de la festa.

Com desplaçar-me?

El cotxe no és una opció. Després de les falles la nit de Sant Joan és la pitjor nit per a agafar el cotxe. En totes les grans ciutats amb platja s’ha creat un servei de transport especial: Castelló, Sagunt, València i àrea metropolitana, Gandia, Xàbia, Benidorm o Alacant compten amb servei especial de transport públic tota la nit.

Trobaré llenya en la platja?

Probablement no. Encara que molts ajuntaments faciliten llenya esta sol acabar-se prompte. Així que si no vols encendre’t només l’encenedor, et recomanem que o bé sigues vages abans de les 19.00 o t’agencies el teu propi fardell en alguna gasolinera.

Què hi ha programat?

La Nit de Sant Joan no té una sèrie d’actes programats com altres festes tradicionals. Les aglomeracions fan impossible un espectacle pirotècnic, així que l’única programació és la que cada grup d’amics faça.

Açò sí, la tradició marca saltar les ones a la mitjanit.

Últimas noticias

Contenido relacionado