jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El malalt dels 2000 tumors detingut en la Pobla de Vallbona

La Policia Nacional va detindre ahir al matí a un home de 46 anys que recaptava fons per al tractament de la malaltia rara que al·lega patir. Paco Sanz, també conegut com “el home dels 2000 tumores” ha sigut arrestat pels delictes d’estafa, apropiació indeguda i blanqueig de capitals, després d’una denúncia presentada en la localitat madrilenya de Vallecas. En l’operació, fruit de la qual han sigut detingut els pares de l’autor, s’investiga el parador real dels diners que rebia en donacions el presumpte estafador.

Síndrome de Cowden

L’afectat sol·licitava donacions i era conegut en La Pobla de Vallbona per això, ja que al·legava patir síndrome de Cowden o d’hematomes múltiples, la malaltia d’origen genètic que patix.

Multitud de gales benèfiques

Segons les investigacions de la policia, les detencions d’estes tres persones poden suposar un nou ‘caso Nadia’, ja que Sanz, que patix des de fa nou anys la síndrome de Cowden, recaptava diners per a curar esta malaltia que augmenta les possibilitats de desenrotllar tumors. Alguns donants molt famosos com Santi Rodriguez, qui rganizó una gala que es va celebrar en el Paranimf de la Universitat Politècnica de València amb l’assistència de nombrosos famosos, que podrien haver sigut enganyats. En la gala també van participar Xavi Deltell, Diego Arjona, Guillermo Martín, Manu Gorriz, Eugeni Alemany i Jesús Arenes. Recaptava diners per a una operació experimental.

Assegurava que l’única opció experimental per al seu tractament estava als EUA, on va viatjar en dos ocasions en 2011 i 2012, segons va explicar als periodistes que li van entrevistar. També va dir en aquell temps que havia perdut el seu treball i que es va veure obligat a vendre sa casa i el seu cotxe per a pagar el seu tractament en el National Naval Medical Center en Maryland, on va ser sotmés a una medicació molt severa. L’Associació Paco Sanz per a la Investigació de la Síndrome de Cowden Espanya va ser creada per a recaptar diners per a ell mateix, presumptament, i oferia a col·legis, col·lectius d’empreses, hospitals o grups, xarrades sobre superació per a «nunca donar-te per vençut davant dels problemes de la vida».

Sanz va començar a aparéixer en els mitjans de comunicació en 2011 per a comptar la seua història com afectat per la síndrome de Cowden, una malaltia genètica que causa diferents patologies i un major risc de tumors malignes. Ja en eixes dates explicava que, davant de la falta de solucions a Espanya, va decidir anar-se a Estats Units per a participar en un assaig clínic amb rapamicina.

Últimas noticias

Contenido relacionado