sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els tallers infantils tanquen a Almassora el primer cap de setmana de les II Jornades del Bou

Els xiquets d’Almassora han sigut els protagonistes aquest matí de les II Jornades del Bou. La planta superior del Mercat Central ha acollit els tallers infantils programats per la Junta Local de Festes i dirigits pel Museu Taurí de València. Els menuts han pintat i retallat divises, a més de crear ferros i logos de penyes, després de la visita a l’exposició inaugurada en la vesprada d’ahir.

L’activitat ha començat al migdia amb les explicacions d’una tècnic del museu de la plaça valenciana, que ha realitzat un breu repàs per la història de la tauromàquia i de la cria de caps de bestiar en el camp. Abans de posar-se a pintar, els més xiquets, han visitat l’exposició situada en la sala principal de la planta. Han recorregut els expositors i vitrines que alberguen objectes relacionats amb la tauromàquia, així com fotografies i antics retalls de premsa.

La mostra, que ha estat oberta durant el matí, ha registrat un elevat nombre de visitants després de la multitudinària inauguració d’anit. Penyistes i veïns en general han aprofitat l’activitat infantil per a recórrer la sala, que continuarà oberta entre setmana de 18.00 a 20.00 hores i el cap de setmana vinent en horari de matí, segons ha recordat la regidora de Cultura i Festes, Isladis Falcó.

Els tallers han marcat el tancament del primer cap de setmana del cicle taurí, que va arrancar ahir a Almassora amb la conferència a càrrec del ramader Adolfo Martín. La Casa de la Cultura va tornar a obrir les seues portes després de tres mesos de reformes per a acollir la xarrada en la qual va confirmar el cartell de Falles del pròxim dia 13, que inclourà el Concurs Nacional de Retallades al matí i la correguda de bous a la vesprada. Nacho Lloret, en representació de la gestora de la plaça, va confirmar anit la terna: Rafaelillo, Manuel Escribano i Paco Ureña.

La Casa de la Cultura d’Almassora, que ha sigut objecte d’una reforma valorada 228.690 euros, va oferir la seua millor imatge als ponents i els veïns que van abarrotar el saló d’actes. L’espai disposa ara de teló automàtic, millores en l’acústica, caixa de projeccions renovada i el primer sistema de climatització, que entrarà en funcionament a partir del divendres. Els operaris van ultimar la pintura i el desmuntatge de les bastides durant la setmana perquè tot estiguera llest per a la vesprada d’ahir.

El cicle continuarà el divendres 29 amb la conferència a càrrec del ramader José Luis Algora, propietari de Partido de Resina. El dissabte arribarà el torn de l’Escola de Retalladors de Castelló i l’Escola Taurina de Castelló. Les II Jornades del Bou d’Almassora finalitzaran el diumenge amb els inflables per a xiquets i el tancament infantil programat en els voltants de la plaça Pere Cornell.

Últimas noticias

Contenido relacionado