martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les falles de Benaguasil seran declarades Bé d’Interés Turístic Provincial

L'Alcalde de Benaguasil Ximo Segarra ho va anunciar durant la presentació de la Junta Local Fallera de la localitat.

Benaguasil fa un pas en la seua promoció turística i de promoció de les festes amb la declaració de les seues festes falleres com a Bé d’Interés Turístic Provincial. Esta localitat del Camp del Túria, que amb 11.500 habitants i 10 comissions falleres és la localitat amb més falles per càpita.

Benaguasil va ser la primera localitat de la comarca en celebrar les festes en honor a Sant Josep. Ja durant la dècada dels anys 30, els veïns de la localitat plantaven entre el 15 i 20 de març plantaven alguna falla en els seus carrers. Posteriorment, durant la dècada dels 50 les falles es van consolidar com a festa principal de Benaguasil.

Un total de 10 comissions falleres componen la Junta Local Fallera de Benaguasil: Altra que tal, Carrer de Llíria, Plaça de Bous com a falles de secció 1a; Monte MontielPicaorPenyot, El Pilar i Topairet componen la 2a; Cervantes i L’Espardenyada són les de 3a secció.

Un dels actes distintius de les festes de Benaguasil és el Tren Faller, celebrat el 17 de març, moment on tots els fallers i falleres desfilen disfressats i el converteixen en un dels actes més populars entre la població.

Últimas noticias

Contenido relacionado