domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva comunica la celebració dels Putxeros del mig any de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva

A les 8.00 h es concentraran els festers que participaran de la Diana d’arcabusseria, la “despertà”. La colla de trabucaires composta per membres de totes les filades dispararan els seus trabucs per tot el Raval i Vila de la ciutat d’Oliva, acompanyats per la AAMO d’Oliva (Associació Artístico Musical d’Oliva) que interpretarà pas dobles dianers, per convocar a participar a tots els veïns de la ciutat. Està prevista l’aplegada a la plaça al voltant de les 10.00 h a la placeta Joan Baptista Escrivà, de nou, on cada filada prepararà la seua olla que degustaran veïns i festers que tinguen el gust d’acostar-se a la plaça esmentada.

Al llarg del matí, mentre es cuinen els putxeros, el matí estarà amenitzat per la Xaranga Aureba que interpretarà música de xaranga, marxes mores i cristianes on els festers i veïns formaran les primeres esquadres de l’any.

A les 13:00 h les filades faran entrega de les olles al jurat valorador.
A les 13:30 h començarà l’entrega de premis per aquest ordre:

 Entrega dels premis de Concurs escolar de dibuixos de Moros i Cristians d’Oliva

1. Categoria A (3er i 4t de primària)
1r Mario Blanch Sendra (Col·legi Lluis Vives Oliva)
2n Izán Pérez Rodríguez (Col·legi Alfadalí Oliva)
3a Martina Andrés Savall (Col·legi Lluis Vives Oliva)
2. Categoria B (5é i 6é de primària)
1a Núria Touste Climent (Col·legi Lluis Vives Oliva)
2a Laura Hemán Frasquet (Col·legi San Josep de la
Muntanya Oliva)
3r Ivan Salamanca (Col·legi San Josep de la Muntanya Oliva)

El premi per als xiquets i les xiquetes mencionats serà els bonus EURACCOS que entregarà ACCO (Associació de Comerciants d’Oliva).

 Entrega de premis del Concurs de Cartells: “Festes de Moros i Cristians
d’Oliva 2017 –del 20 al 23 de juliol, declarades d’interés turístic autonòmic”.

1. Categoria local: Luis Galbis Fuster amb el lema: “Festa, Cultura i tradició”. Premi de 200 € que entrega la Regidoria de Festes de l’Excm. Ajuntament d’Oliva.

2. Guanyador absolut: Juan Diego Ingelmo Benavente (Borriana, Castelló) amb el lema: “Germanor”. Premi de 800 € que entrega la Federació de Moros i Cristians d’Oliva.

 Entrega de premis del Concurs de Putxeros del Mig Any de Moros i Cristians d’Oliva als qui el jurat considere el millor putxero i la millor presentació.

S’entregaran com a guardó els tradicionals Cullerots gentilesa de GastrOliva (Agrupació d’Hostaleria d’Oliva).
La jornada conclourà al voltant de les 15.00 h. El menjar que sobri es donarà a Vedama (la protectora d’animals), per alimentar als animalets abandonats a la ciutat.

La Federació de Moros i Cristians vol agrair la col·laboració a ACCO i GastrOliva, així com la voluntarietat de Vedama.

Últimas noticias

Contenido relacionado