domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Davant el jutge tres imputats per un contracte de 2009 que va poder finançar al PSPV

El jutge d’Instrucció número 24 de Madrid interroga hui a tres membres de la Mesa de contractació que va adjudicar un contracte de publicitat del Pla Habitatge 2009-2010 -del ministeri dirigit llavors per Beatriz Corredor- que podria haver servit per al finançament irregular del PSPV i del Bloc.

Es tracta de Rosario G.V. i Sandra S.F, respectivament presidenta i secretària de la Taula, i José María A.G., l’interventor i vocal de la Taula, que presumiblement va autoritzar el pagament de 126.208 euros a l’empresa de comunicació Crespo Gomar, que va resultar adjudicatària del concurs de publicitat.

Els tres estan investigats pels delictes de prevaricació i malversació per les irregularitats que la Intervenció General de l’Estat va trobar en la “pràctica totalitat” d’expedients de contractació que va analitzar en un informe a encàrrec de l’anterior instructora, la titular del jutjat nombre 21 de València.

Estos expedients tenien relació amb contractes adjudicats a Crespo Gomar -beneficiària de totes les adjudicacions presumptament fraudulentes- des de l’Ajuntament de Benidorm en 2010, el Ministeri d’Habitatge en 2009 o el de Medi ambient en 2007, en tots els casos des d’Administracions gestionades pel PSOE.

La jutgessa de València sospita que Crespo Gomar va facturar uns serveis al PSPV i a Bloc durant la campanya electoral del 2007 “del pagament del qual s’haurien fet càrrec altres empreses i no els destinataris dels serveis mitjançant la confecció de factures falses, coincidents amb les seues quanties” amb les presentades per esta mercantil.

A més del contracte del Ministeri d’Habitatge, s’investiguen altres adjudicats a empreses del mateix grup de comunicació des dels citats consistoris de Gandia i Benidorm baix governs socialistes, i altres signats amb els ministeris de Sanitat -en l’època en la qual va estar dirigit per Bernat Soria– i Medi ambient -Cristina Narbona-, a través de les empreses públiques Acuamed i Aigües del Xúquer.

Precisament per considerar que els fets havien ocorregut a Madrid, Gandia i Benidorm, la jutgessa de València es va declarar no competent per prosseguir la recerca i es va inhibir a favor dels jutjats d’estes ciutats.

La jutgessa va considerar que “indiciariament” podria tractar-se d’un cas de finançament irregular del PSPV-PSOE i Bloc-Compromí­s, a més de fets constitutius de falsedat documental amb caràcter continuat, prevaricació i/o malversació.

Paral·lelament, en un altre jutjat de Madrid, el d’instrucció número 43, el jutge investiga a Etelvina Andreu i Consuelo Sánchez Taronger, dos ex-alts càrrecs del Ministeri de Sanitat durant l’etapa de govern de José Luis Rodríguez Zapatero per un altre contracte de publicitat de 2008 que també va poder servir per a finançar al PSPV i al Bloc. Ambdos estan citades el 21 de maig. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado