lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’alcalde de La Jana hauria comés un presumpte delicte de prevaricació amb l’adjudicació d’una obra “a dit” al familiar de dos regidors

El passat 19 de desembre, l’Alcalde de La Jana, Domingo Tolós (Compromís), va adjudicar una obra per contracte menor i mitjançant decret d’alcaldia a la constructora Ismael Vilanova S.L. Esta empresa és propietat Raúl Vilanova que és germà del portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova (Compromís) i fill del segon tinent d’alcalde, Ismael Vilanova (PSOE).

A més, l’empresa Ismael Vilanova S.L. era anteriorment propietat del tinent d’alcalde, raó per la qual té este nom, qui va realitzar el traspàs de la titularitat el 2 de juliol de 2015, moment en el qual nomena al seu fill com a administrador únic de l’empresa, un any abans d’accedir al govern en 2016, .

Un possible cas de corrupció per contractar “a dit”
Esta obra, per a la pavimentació del nucli urbà de la localitat, per un valor de 51, 552,92€ + IVA (un total de 62.379,03€), hauria d’haver sigut adjudicada mitjançant negociat privat, convidant a altres dues empreses al concurs, perquè també pogueren optar a la contractació. No obstant això, l’alcalde no va convidar a altres empreses i ho va adjudicar mitjançant decret d’alcaldia, cometent un presumpte delicte de prevaricació.

L’ajuntament al·lega “escàs temps” per a un altre procediment
L’argument, sense aparent validesa jurídica, és que hi havia “escàs temps” per a un altre tipus de procediment, doncs depenia del Pla 135 de la Diputació que va ser aprovat el maig de 2017. El document de l’alcaldia no obstant això no es va signar fins a quasi la finalització de l’any pressupostari el 19 de desembre de 2018.

L’empresa obté amb este contracte un augment notable d’ingressos
L’empresa Construccions Ismael Vilanova amb esta adjudicació veuria augmentat notablement els seus ingressos respecte a anys anteriors, ja que en 2016 esta empresa va ingressar 213.357€, per la qual cosa ja només esta adjudicació suposa un 24,16% dels ingressos de l’any anterior.

Últimas noticias

Contenido relacionado