sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament d’Alcalà- Alcossebre aprova el pressupost municipal de 10.628.540 euros

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre aprova els pressuposts municipals 2018 sense cap vot en contra, que contemplen 948.572 euros per a inversions.

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat el pressupost municipal 2018 sense cap vot en contra, amb els vots a favor del Partit Popular i l’abstenció del Partit Socialista, Compromís i Ciutadans. Els comptes municipals per al 2018 ascendeixen a 10.628.540 euros, amb 948.572 euros per a inversions, fet que suposa un 79% més que el 2017. La regidora d’Hisenda, Maria Agut, els va qualificar “d’equilibrats, prudents, tremendament socials, participatius i resolutius”.

Augmenten les ajudes destinades a la rehabilitació de façanes, es crea una línia d’ajudes al transport per a la llar d’infants i una altra de foment a la contractació de desocupats i s’incorporen els descomptes del Carnet Jove per a activitats municipals.

Respecte a la baixada de l’IBI, el pressupost contempla un descens del 8% d’aplicació en 2018.
En el capítol d’inversions, s’inclouen el Pla de Sanejament Municipal, amb una inversió inicial de 170.000 euros, i millora de camins rurals, amb 120.000 euros, així com altres infraestructures: condicionament del vial Alcalà-Alcossebre, instal·lació d’una coberta en el pati del CEIP La Mola, accions del Pla d’Accessibilitat i millora de l’entorn urbà, prolongació vorera camí l’Atall a la zona del campament Jaume, condicionar el Sender Litoral o seguir amb la millora de l’edifici consistorial, entre d’altres.
Altres novetats que apareixen en els pressupostos són la creació de la figura d’acompanyant per a persones grans que necessiten assistència, el Pla d’Igualtat de gènere, noves beques per a esportistes, la campanya esportiva, ‘12 mesos, 12 motius esportius’, una nova fira de productes de proximitat, que se celebrarà a Alcossebre, la implantació de la nova marca turística i d’allotjaments reglats, accions per reactivar el comerç local, el condicionament de la plaça Juan Vilanova, la Setmana cultural del Castell, el Congrés Internacional de Bonsais, accions del Pla contra incendis, una nova Festa de l’Hivern o la restauració dels gegants i cabuts. La regidora d’Hisenda va explicar que “ens acollim a un préstec de 500.000 euros perquè la bona gestió econòmica ens ho permet en comptar amb un deute molt baix del 15% que, amb aquest préstec, es queda en 20%” afegint que “estem aquí per donar solucions als problemes i ajudar els veïns”.

Últimas noticias

Contenido relacionado