sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

‘El Langui’ consciència a uns 1.500 xiquets de Vila-real ha lluitar contra l’assetjament escolar

‘El Langui’ i 1.500 xiquets de Vila-real alcen la veu per a cercar valents contra l’assetjament escolar a Escultor Ortells, un acte organitzat per l’Ajuntament, en col·laboració amb l’associació Aludme.

El popular cantant i actor madrileny, Juan Manuel Montilla, ‘El Langui’ ha visitat el col·legi públic Escultor Ortells de Vila-real, en un acte organitzat per l’associació Aludme, amb el suport de l’Ajuntament, per a conscienciar els més menuts sobre la importància de lluitar contra l’assetjament escolar.
Uns 1.500 xiquets de diferents centres educatius s’han donat cita al pati d’Escultor Ortells, on s’ha narrat la ‘Història de Potami’, en forma de conta-contes amb música i on han pogut escoltar les paraules del raper, que no només s’ha encarregat de transmetre als alumnes la necessitat de conviure en un entorn pacífic, sinó que els ha comminat a no guardar silenci davant qualsevol forma d’assetjament. “Jo tinc paràlisi cerebral perquè em va faltar oxigen en nàixer, però al contrari del que pugueu pensar, jo no vaig patir bullying, perquè tenia amics que m’ajudaven quan algú es burlava de mi”, ha explicat. “Els meus companys em defensaven, avisaven als professors i als pares i gràcies a la seua ajuda l’assetjament no va frenar els meus somnis”, afig, “per açò, tots heu de fer el mateix, perquè qui pateix aquest problema ho passa molt malament, està trist i no rendeix en els estudis ni vol eixir de casa, i açò ho hem d’evitar. El bullying necessita que tots donem la cara i ens posicionem per a ajudar al feble”, afirma.
Després d’atendre les preguntes dels alumnes, l’actor d’El Chiringuito de Pepe ha interpretat la cançó ‘Se buscan valientes’, que va protagonitzar la campanya 12 meses de Mediaset, en la qual ha comptat amb la col·laboració de tots els assistents a la cita, abillats amb gorres i cors, que han repetit la tornada amb el cantant.
L’alcalde, José Benlloch, ha destacat la “lluita” de la família de Jesús Dueñas, alumne d’Escultor Ortells que pateix distonia mioclònica, una malaltia rara per a la qual els seus pares cerquen tractament de la mà de l’associació Aludme. “Estem emocionats amb la resposta que ha tingut aquesta actuació i, sobretot, per la lluita d’aquesta família per la dignitat i per intentar cercar solucions al problema de Jesús, perquè si ja és dur patir una malaltia, més dur és no tenir informació sobre ella i Vila-real, com a ciutat solidària i innovadora bolcada amb les causes socials, no podia quedar-se al marge”.

Últimas noticias

Contenido relacionado