martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les exportacions de la Comunitat registren una pujada del 7,3%

Les exportacions de la Comunitat mantenen el seu ritme ascendent i registren un creixement del 15’4% en el període gener – novembre en registrar un valor de 26.025,9 milions d’euros, segons dades fetes públics pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalització, Mònica Cucarella, s’ha mostrat molt satisfeta per les “excel·lents dades d’exportació, amb creixements continuats durant tot l’any 2015 i amb un valor d’exportacions que registra un màxim històric amb més de 26.000 milions d’euros, la qual cosa fa a la Comunitat escalar llocs i situar-se com la segona regió espanyola més exportadora tant en el mes de novembre com en l’acumulat”.

La Comunitat és en aquest període la Comunitat Autònoma que més contribueix al creixement de les exportacions espanyoles, amb 1’6 punts en el mes de novembre i amb 2’6 punts en l’acumulat. Gràcies a contribucions com les de la Comunitat Valenciana, les exportacions espanyoles creixen un 8’6% en el mes de novembre i un 4’3% en l’acumulat.

Les exportacions de la Comunitat tornen a superar a les importacions en aquest període i registren un superàvit comercial xifrat en 4.198’6 milions d’euros enfront d’un dèficit a nivell nacional xifrat en 22.379,9 milions d’euros. Aquesta xifra marca així mateix un màxim històric.

Per sectors, el sector d’automoció manté el ritme ascendent que ha mostrat al llarg de l’any amb el 26’5% de les exportacions autonòmiques i un ascens del 48% en el període gener – novembre. Li segueix el sector d’alimentació i begudes amb el 19’2% de les exportacions totals i un creixement del 14’2%. En tercer lloc se situen les semimanufactures no químiques, que inclouen els productes ceràmics, paper, ferro i metalls no ferrosos, amb un 13’9% del total i un ascens del 5’6% interanual. Els productes ceràmics creixen un 5’9% en aquest període.

Altres capítols dinàmics són els plàstics, amb un creixement del 16%, el calçat, amb un ascens del 16% i el moble, amb un increment del 9’3%.

Quant a les destinacions, les exportacions dirigides a la Unió Europea representen el 61% de les exportacions i creixen un 19’6% respecte al mateix període de l’any anterior. En aquest àrea Alemanya experimenta un destacat ascens del 35%; França creix un 7’5% i Regne Unit un 30’5%.

Destaca l’ascens d’Estats Units, situat en un 30’4% a Amèrica del Nord i de Mèxic, amb un 54% a Amèrica Llatina.

Últimas noticias

Contenido relacionado