```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Magnànim presenta als guanyadors dels Premis València 2018

Esta vesprada es farà el lliurament dels guardons en una gala presentada per Eugeni Alemany

La Institució Alfonso el Magnànim celebrarà hui a partir de les 19:30 una gala per a lliurar els guardons dels Premis València 2018. Este acte tindrà lloc en la sala Refectori del Centre del Carme CC i serà presentada per Eugeni Alemany. Per este motiu, este matí s’han reunit els escriptors i escriptores premiades, Xavier Rius, diputat de Cultura; i Vicent Flor, director del Magnànim.

Serà una gala àgil, divertida i amb sorpreses”. Així ho ha avançat Xavier Rius, qui també ha volgut posar l’accent en la rellevància que tenen aquests premis actualment, els quals “estan ben considerats perquè es reconeix el treball que fan els escriptors”. Per la seua banda, Vicent Flor ha donat l’enhorabona als premiats i ha destacat que “dels sis llibres guanyadors –set amb la novel·la gràfica- quatre són en valencià”. Així mateix, el director del Magnànim ha agraït la labor del jurat, puntualitzant que este “ha decidit lliurement”, sent prova d’açò els quatre premis deserts que s’han quedat a pesar que havia obres presentades en totes les categories.

Els premiats també han tingut l’oportunitat de parlar i presentar les seues obres, les quals ja estan publicades a excepció de la novel·la gràfica, ja que té una període de producció més llarg.

Estefanía Cabello, premi València Nova de poesia en castellà

Estefanía Cabello, natural de Còrdova, ha guanyat este guardó gràcies a La teoría de los autómatas, un poemari dividit en tres parts que indaga en el dolor, l’amor i la cerca del jo dins d’una era que té com a protagonista a la tecnologia i a la digitalització. “He volgut plasmar a l’ésser humà cercant l’amor en una era tecnològica on estem més individualitzats que mai”, ha explicat l’autora.

Javier Velaza, premi València de poesia en castellà

Este catedràtic de Filosofia Llatina en la Universitat de Barcelona ha aconseguit el premi gràcies a Enveses, el seu quart poemari. “Portava des de 2002 sense publicar un llibre. Hi ha hagut un llarg silenci, per açò esta obra és tan especial per a mi”, ha assenyalat Velaza. El jurat ha destacat d’este poemari la seua “qualitat formal, amb moments d’elevada lucidesa poètica construida amb ingeni i humor”.

Mònica Richart, premi València Nova de narrativa en valencià

Violeta i el llop és l’obra premiada amb el guardó València Nova de narrativa. La seua autora, Mònica Richart, ha explicat que tracta sobre “la maduració personal, l’amistat, l’amor i la mort” i sobre “els matisos d’uns personatges que volen fugir del món que els toca viure”. El jurat ha destacat que és “una obra molt interessant, amb llenguatge fresc, que es centra en les aventures d’un jove universitari que viatge al Regne Unit, on coneix a Violeta”.

Joanjo Garcia, premi València de narrativa en valencià

La novel·la Heidi, Lenin i uns altres amics té com a tema principal “la ferida d’una ciutat”. Així ho ha explicat Joanjo Garcia, autor d’una obra que destaca per l’originalitat dels personatges, els trets psicològics i la seua ambientació a València.

Núria Tamarit, premi València de novel·la gràfica

Agraïsc que per fi s’incloga un premi dedicat a la novel·la gràfica. És molt important que les institucions recolzen el meu treball i el de tants companys”. Així s’ha expressat Núria Tamarit, la primera guanyadora d’este premi, ja que és la primera vegada que existeix esta categoria. La seua obra es titula Dues monedes, una reflexió sobre la imatge d’Àfrica que se’ns és donada i la visió d’Europa dels senegalesos.

Jordi Julià, premi València de poesia en valencià

L’obra premiada en esta categoria ha sigut Les raons de Will, valorada pel seu ús d’endecasíl·labs al estil shakesperià de temes poètics universals. Segons l’autor, és una reflexió “sobre la mort, el desig i l’autoria de Shakespeare“.

Antoni Corominas, premi València d’assaig

Antoni Corominas ha obtingut este premi amb l’obra Vers la nova salut. Sinergies per a una sanitat millor al segle de la crisiun anàlisi seriós que explora nous enfocaments de gestió i finançament per al nostre sistema de salut, repensant els sistemes d’atenció i abordant els principals problemes i atacs al sistema públic.

En la gala d’esta vesprada, que també commemora els setanta anys de la institució, s’atorgarà als guanyadors el premi en metàl·lic i un quadre de l’artista Manuel Boix. A més, l’acte comptarà amb l’actuació del grup Jazzmàtiks i del rapsode Vicent Camps. L’entreteniment, la diversió i la cultura estaran servits.

Últimas noticias

Contenido relacionado