sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mónica Oltra destaca la importància de lluitar contra ‘els micro masclismes en l’aula’

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha elaborat un vídeo per a explicar als xiquets i xiquetes què és la violència de gènere i que té l’objectiu de distribuir entre els centres escolars de la Comunitat Valenciana perquè des de la infància siguen conscients del que són les agressions masclistes i que és una realitat que pateixen dones.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha indicat que la idea d’elaborar aquest vídeo va sorgir arran de la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que va ser subscrit per les institucions i la societat civil valenciana com a instrument per a acabar amb els assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles.

El vídeo, que té una durada aproximada d’un minut, ha sigut elaborat des de la Direcció general d’Infància i Adolescència, i està dirigit fonamentalment a l’alumnat d’Educació Primària i conta en format d’animació com els actes de violència masclistes no es redueixen a quan un home insulta, pega o assassina a una dona, sinó que també s’evidencien en estereotips del dia a dia.

Així mateix, s’informa als xiquets i les xiquetes sobre el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, i se’ls anima unir-se a ell, a través de la pàgina web www.sumatalpacte.com, a la qual ja s’han subscrit 6.731 persones i 583 entitats des de la seua engegada el passat mes de setembre.

L’explicació del que és la violència masclista a la infància suposa complir una de les 293 mesures amb les quals explica el Pacte, a través del qual la Conselleria es va comprometre a treballar per a educar als xiquets, xiquetes i adolescents, en una societat igualitària, i a identificar qualsevol tipus de violència que s’exercisca contra les dones pel fet de ser-ho, ha recordat.

Oltra ha destacat la necessitat de lluitar contra la presència de ‘micro masclismes’ en les aules, on “hi ha xiques que pateixen violències masclistes sense saber-ho i xics que agredeixen sense ser molt conscients del seu comportament”, i ha advertit que sinó es combateixen aquestes actituds, “es contribueix a perpetuar de forma subtil, estereotips de gènere, rols rígids i desigualtat com els que suposen que els esports i els videojocs són coses de xics o que les xiques són princeses que necessiten ser rescatades.

L’educació, al seu judici, és un instrument de primer ordre per a lluitar contra la violència de gènere, per la qual cosa des de la Conselleria es col.laborarà amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana perquè aquest vídeo estiga present en tots centres educatius de Primària de la Comunitat Valenciana.

El vídeo es va poder veure en l’acte que el Consell Escolar va celebrar per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, on van participar més de 150 persones, entre els quals hi havia 130 alumnes i alumnes de Banyeres de Mariola, Algemesí, Gandia i Vila-real.

No em toques el whatsapp

D’altra banda, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives iniciarà en el mes de novembre i la campanya d’activitats de sensibilització i tallers preventius de la violència de gènere i masclista, amb el lema ‘No em toques el whatsapp’ que enguany compleixen la seua tercera edició, especialment dirigits als alumnes i les alumnes de segon de l’ESO.

Durant els tallers es treballa, a través de materials audiovisuals i dinàmiques participatives, les estratègies visibilitzadores del que són relacions sanes i relacions insanes i de control, així com la forma de prevenir-les, i també s’anima a l’alumnat a realitzar els qüestionaris interactius que permeten identificar els micro masclismes quotidians que es poden donar en les aules.

Aquests tallers i xarrades són impartits per les agents d’igualtat de la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que els desenvolupen al llarg del curs escolar en els centres educatius dels seus municipis.

Últimas noticias

Contenido relacionado