sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El museu faller de acull una exposició sobre la producció de l’artista faller José Manuel Alares

“Per estimar, cuidar i projectar la nostra festa gran és important conéixer i difondre la història de la seua evolució. Alares és un dels artífex de l’evolució artística de les falles infantils durant la dècada dels 80, en plena transició cap a la democràcia, quan, juntament amb uns altres artistes apostaren per la renovació tant estètica com temàtica”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

L’exposició abordarà el treball fet per un artista autodidacta que sempre va fugir de l’equidistància i es va comprometre amb un nou concepte de falla infantil. Artísticament es va formar en l’escola d’art de Barreira i progressivament va anar instruint-se en el món de les falles.

Alares és el responsable únic de les seues creacions, des de la concepció fins a la materialització de l’obra a la plaça. Els seus treballs van evolucionar estèticament cap a unes formes simples, netes i molt recognoscibles, sempre pensant en el missatge i els xiquets i xiquetes com a destinataris finals.

La natura, l’ecologisme i les relacions del ser humà amb el medi ambient polaritzen la vessant temàtica dels seus treballs, que traspassen el format clàssic de l’esbós i la falla per incloure altres llenguatges creatius.

Amb esta segona exposició després de la seua renovació, el Museu Faller de València consolida la seua aposta per comptar amb un espai expositiu dedicat a l’obra de grans artistes fallers.

Últimas noticias

Contenido relacionado