jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent adjudica les obres de la zona verda de l’Orutjol

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a l’adjudicació de les obres de la nova zona verda de l’Orutjol, una intervenció dissenyada atenent les demandes del veïnat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava als veïns el projecte bàsic i d’execució acompanyat pel regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i l’edil de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, en un encontre on els tècnics donaven detalls de la intervenció.

Aquesta començarà en març i tindrà un termini d’execució de 4 mesos, s’efectuarà sobre una superfície de 3.600 m2 i compta amb un pressupost de 300.000 euros i és fruit d’un procés que Jorge Rodríguez, destacava com “un nou pas endavant del Govern d’Ontinyent en l’aposta per la participació i la implicació a la ciutadania en la presa de decisions”.

El primer edil recordava que aquesta actuació va ser una de les més votades al procés “Ontinyent Participa 2016”, després d’haver estat presentada per l’Associació de Veïns del barri, i que posteriorment es va donar als veïns la possibilitat de triar fins i tot els detalls de l’execució de les obres: Cal recordar que en un primer encontre el mateix alcalde va presentar als representats veïnals la possibilitat de triar entre 3 projectes diferenciats elaborats per altres tants arquitectes locals. Posteriorment tenia lloc una assemblea on els veïns optaven per fer modificacions en una d’elles, segons la qual es va redactar el projecte que ara s’executarà.

Jaime Peris posava en relleu que aquest espai, adjunt al CEIP Rafael Juan Vidal i el Centre de dia d’AFAO “es convertirà en un punt neuràlgic del barri, ja que suposarà un espai de transició entre la trama urbana residencial del barri i estos serveis, tot respectant el que estava previst al PGOU”. El coordinador de territori afegia que “serà a més a més un important punt de pas per als vianants on eliminarem barreres arquitectòniques, amb un ample equipament i estacionaments al perímetre, com demandaven els veïns”.

La Presidenta de l’Associació Veïnal de Sant Rafel, Mª Modesta Pastor, mostrava la satisfacció dels veïns “perquè va a veure la llum aquest projecte que vam proposar inicialment des de l’Associació. El procés ha estat un exemple de cooperació entre Ajuntament, associació i veïns en general, hem tingut moltíssimes reunions, i ara només queda que s’execute l’obra i els ciutadans tinguen cura d’aquest espai i el gaudisquen en harmonia”, manifestava.

Últimas noticias

Contenido relacionado