jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent informa i debat sobre les noves estratègies d’Ordenació del Territori

Prop d’un centenar de persones entre alcaldes, regidors, tècnics municipals, professionals vinculats al sector de la construcció i veïns en general assistien hui en Ontinyent a la jornada “Noves Estratègies d’Ordenació del Territori”. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mesa del Territori, on la Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró, ha explica al detall el nou “Pla Renhata” d’ajudes per a la reforma a l’interior dels habitatges, i on tècnics dels ajuntaments de València, Alcoi i Gandia han exposat diverses línies de treball que es duen a terme en matèria urbanística als seus municipis.

La jornada era inaugurada per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui encoratjava a professionals, tècnics i veïns a fer front comú amb l’Ajuntament davant els reptes urbanístics i patrimonials de la ciutat. “Estem fent front a un repte patrimonial després d’haver viscut molts anys d’esquena al nucli històric, però també tenim el repte de què el riu siga un element d’unió i no de separació, el repte de fer una ciutat de serveis però sostenible i atractiva, sense deixar de perdre la vocació industrial. Són reptes que han de ser compartits, perquè per exemple al cas de les rehabilitacions, per molt que l’Ajuntament invertisca, si la gent no aposta per rehabilitar difícilment aconseguirem els objectius”, destacava.

La Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana i primera tinent d’alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, protagonitzava la intervenció més esperada, la que servia per explicar el nou Pla Renhata d’ajudes per a la reforma a l’interior dels habitatges, “una mesura que pretén reactivar l’economia i beneficiar a la ciutadania alhora, ajudant a un sector deteriorat després de la crisi i arribant on el Pla Estatal del Ministeri no arriba”. Torró incidia en la importància de què “per fi les administracions s’alineen per beneficiar als ciutadans, un treball gràcies al qual en Ontinyent comptem ara amb una gran amalgama d’ajudes a les que la ciutadania pot acollir-se per renovar els seus habitatges, espais fonamentals en el projecte de vida de totes les persones”, apuntava.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, recordava que esta jornada forma part d’un conjunt d’accions que seguirà impulsant-se des de l’Ajuntament i la Mesa del Territori, de la que formen part les associacions de constructors i arquitectes, “un fòrum de participació d’on sorgeixen idees per organitzar activitats com les de hui, que ens ajuden a avançar com a ciutat”.

La jornada, d’assistència lliure i gratuïta, s’obria a les amb les intervencions de Jorge Rodríguez i Jaime Peris; per a seguir amb Miguel Latorre, Secretari General de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de València, qui parlarà sobre els programes d’actuació aïllada, l’agent rehabilitador i el registre de solars i edificis a rehabilitar en la Ciutat Vella de València. Després d’una pausa intervenia Daniel Mullor, arquitecte municipal de l’Ajuntament d’Alcoi, qui parlava de l’experiència d’implantació de l’informe d’avaluació dels edificis en Alcoi.

A continuació, Jorge Hervás, cap del departament d’Urbanisme de Gandia, parlava sobre els programes d’actuació integrada pendent de finalitzar, la subdivisió d’unitats d’execució i les llicències de simultaneïtat d’urbanització i edificació, i finalment intervenia la Directora General Rebeca Torró, explicant les estratègies de rehabilitació i regeneració urbana de la Conselleria d’Habitatges, Obres Públiques i Vertebració del Territori i sobre el nou Pla Renhata.

Últimas noticias

Contenido relacionado