jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Papa aprova la beatificació de quatre màrtirs claretians de València

El papa Francisco ha aprovat el decret per a la beatificació de 109 màrtirs claretians, 4 d’ells valencians, segons ha informat la Congregació per a les Causes dels Sants del Vaticà, que ha anunciat la data de beatificació per al pròxim 21 d’octubre a Barcelona.

La beatificació que presidirà el cardenal Angelo Amato, Prefecto de la Congregació per a les Causes dels Santos, en la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, inclou als sacerdots claretians Marcelino Alonso Santamaría, superior de la comunitat dels claretians a València, en 1936; José Ignacio Gordón de la Sena i Luis Francés Toledà, de Xàtiva; i Tomás Galipienzo Perlada, de Requena. Les restes mortals dels quatre reposen en la parròquia de Sant Vicent Màrtir de València.

El procés de beatificació dels 109 claretians es va iniciar fa quasi 70 anys, en 1948, i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians que van ser assassinats durant la persecució religiosa de 1936, quan la província claretiana de Catalunya comprenia també a Aragó i València.

El grup dels 109 màrtirs beatificats pertanyien a les comunitats de Cervera-Mas Claret i Solsona (60), de Barcelona (8), de Sabadell (8), de Lleida (11), de Vic i Sallent (15), així com de Castro Urdiales a Santander (3) i de València (4)

Últimas noticias

Contenido relacionado