domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La pintora Antonia Mir rep demà divendres la Medalla de la Universitat de València

La pintora Antonia Mir Chust rebrà demà divendres, dia 1 de desembre, la Medalla de la Universitat de València. L’acte començarà a les 13 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. La ‘laudatio’ serà llegida per Romà de la Calle, professor honorari de la Universitat de València des de la seua jubilació com catedràtic d’Estètica, i Antonio Ariño, catedràtic de Sociologia i vicerector de Cultura i Igualtat.
Antonia Mir Chust (Catarroja, 1928) és membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Graduada en Pintura per l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València, es va llicenciar en Belles Arts també a València. Becada a la Casa de Velázquez de Madrid i per la Direcció General de Relacions Culturals per estudiar a l’escola de Metiers d’Art i l’escola de Belles Arts, a París, va completar la seua formació en gravat a l’Scuola Internacional de Venezia.
Ha desenvolupat la seua activitat docent en centres d’ensenyament mitjà com a catedràtica de dibuix, i ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives d’àmbit internacional. Destaca la seua presència a Madrid, Venècia, Lisboa, París, Nova York i Brussel·les.
L’any 2007 es va inaugurar el Museu Antonia Mir de Catarroja, i en 2011 es va constituir la Fundació Antonia Mir de la Comunitat Valenciana.
Ha rebut nombroses distincions, medalles, mencions d’honor i homenatges, entre ells el Premi Senyera de Pintura de l’Ajuntament de València, que li va retre homenatge l’any 2013 amb motiu del dia Internacional de la Dona Treballadora.

Últimas noticias

Contenido relacionado