23:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Soler: “La precarització del treball és un camí evitable per a ser competitius i créixer de forma sostenible”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat que “el model productiu valencià que el Consell vol per a la Comunitat Valenciana ha d’eixir del nostre sistema d’innovació, del que són part fonamental de les nostres empreses”, i ha assenyalat que, en aqueixa línia, l’actual Executiu valencià “ha incrementat el pressupost per a la política industrial, ha dotat amb 28 milions d’euros a l’Agència Valenciana d’Innovació i ha avançat en el sanejament de l’Institut Valencià de Finances, dotant-ho de més capacitat per a oferir assistència financera a les empreses valencianes”.

A més, Soler ha afirmat que l’actual Govern de la Generalitat “ha fixat entre els seus objectius reprendre el camí cap a un model econòmic basat en el coneixement, la innovació, l’obertura i la connexió amb l’exterior i articulat sobre el principi de sostenibilitat ambiental productiva i social”.

Així s’ha expressat el conseller en la seua intervenció en la jornada de presentació de “l’Estudi de l’impacte econòmic de la indústria tèxtil en les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià”, organitzada per l’Associació Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), que ha tingut lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

El titular d’Hisenda i Model Econòmic ha destacat la labor de “les empreses censades en l’estudi, capaços de sobreviure una etapa molt llarga i difícil, amb poca ajuda per part de les institucions públiques i fins i tot amb retards en els pagaments per part de l’anterior Consell”.

Soler ha recordat també que les línies estratègiques de l’actual Consell són “la reindustrialització, la recuperació de l’agricultura, el turisme sostenible i un model de comerç equilibrat; la transició ecològica del model productiu; la recuperació del sistema financer valencià, i la importància del paper de la banca pública; la dotació d’infraestructures estratègiques; l’articulació del sistema valencià d’innovació; el canvi a unes institucions públiques com a agents de desenvolupament i aconseguir unes relacions laborals que revertisquen el procés de precarització del treball”. Així, el conseller ha assegurat que “la precarització del treball és un camí evitable per a ser competitius i créixer de forma sostenible”.

Per a realitzar aquesta tasca, Soler ha recordat que “el passat mes d’abril es va aprovar el document d’Elx, base del full de ruta per a la transformació del model econòmic valencià”.

Més finançament per a la transformació del model econòmic

El titular d’Hisenda i Model Econòmic ha destacat també l’acció que està duent a terme el Consell per a aconseguir més finançament autonòmic i l’estratègia per a aconseguir més recursos financers per part de la Unió Europea “que tanta falta ens fan per a invertir a transformar el nostre model econòmic”.

“L’actual Executiu valencià ha aconseguit desbloquejar el flux de pagaments dels fons europeus, després que la passada legislatura la Comissió Europea paralitzara el cobrament de fons operatius per falta de garanties que s’anava a fer un bon ús d’aqueixos diners”, ha recordat el conseller.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado