```
viernes, 3 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Triomf de prestigi del Villarreal a Lisboa (0-1)

El Villarreal doblega al Sporting CP i fa un gran pas en la lluita per accedir als huitens de final.

Tot un cop de moral. El Villarreal va aconseguir una important i prestigiosa victòria europea al José Alvalade (0-1). El triomf davant el Sporting de Portugal reforça els grocs, que tornen al camí del triomf, després d’un complet xoc a Lisboa. El combinat de Calleja, que va ser netament superior al seu rival, dóna un important pas en la lluita per accedir als huitens de final de la UEFA Europa League.

Ordenats baix un sistema 3-5-2, Javi Calleja va introduir un onze inicial amb moltes cares noves respecte a l’últim partit de LaLiga davant el Real Valladolid. La presència d’Andrés Fernández baix els pals, la inclusió de Mario Gaspar i Víctor Ruiz a la línia defensiva, així com la tornada a l’onze d’homes com Trigueros, Javi Fuego, Chukwueze o Bacca brillaven en una formació en què només repetien titularitat Pedraza, Álvaro, Funes Mori i Fornals.

Un inici immillorable. Només dos minuts després del xiulet inicial, en la primera ocasió de l’encontre, el Villarreal s’avançava en el marcador. L’extrem nigerià Samu Chukwueze va iniciar una fabulosa cavalcada pel flanc dret. Després de desfer-se dels seus oponents, el ’30’ groc va centrar a l’àrea, on va rebre, arribant de segona línia, Alfonso Pedraza. El carriler cordovès va colpejar amb potència i va enviar al fons de la xarxa un xut creuat. Inabastable per Salin. El Submarí emmudia al José Alvalade.

Després del gol groc, el Villarreal es va mostrar sòlid i no va donar opcions al seu rival. Amb avantatge en l’electrònic, els grocs recorrien a possessions llargues de pilota, intentant domar un Sporting que buscava sorprendre al conjunt ‘groguet’ en un descuit defensiu que no es va produir. En els últims minuts del primer temps, el Sporting va fer un pas cap endavant i va obligar al Submarí a emprar-se amb més afany en tasques defensives. Els groguets van tractar de muntar diversos contraatacs, però cap va acabar en bon port.

La segona part també va oferir un inici fulgurant del Villarreal. Ficat en el xoc i monopolitzant la possessió, va sotmetre al seu rival durant els primers compassos. Al minut 50, un xut a boca de canó de Pablo Fornals dins de l’àrea es va topar amb Salin, que va manar l’esfèric a córner.

Al 57′, el Sporting CP ho va intentar per mediació de Coates, que, després desfer-se de diversos defensors grocs, va disparar creuat, topant-se amb Andrés Fernández, que va aturar el xut creuat del central uruguaià.

Quasi arribat el minut 70 ‘, es van succeir diverses accions que van sacsejar un partit que fins al moment havia estat tranquil. Al 68’, Andrés Fernández va salvar al Submarí amb una impressionant estirada davant un xut a boca de canó de Bas Dost, després d’una gran acció individual de Raphinha. El davanter neerlandès va tenir en les seues botes l’acció més clara de tot el partit a favor dels portuguesos.

Als cinc minuts, el club lusità, quan més buscava la meta groga, es va quedar amb un home menys, després de l’expulsió d’Acuña per doble amonestació. Un minut abans els locals havien estavellat una pilota al pal.

L’últim quart d’hora d’encontre va tenir al Villarreal com a clar dominador, fent valer, amb intel·ligència, la seua superioritat numèrica sobre el verd. El bon fer dels grocs va despertar la impotència dels futbolistes lusitans, que, a la vora del final, van començar a cometre un carrusel de faltes i interrupcions que van frenar completament el ritme del partit.

Amb 0-1 al marcador, el partit va arribar al seu final. El Villarreal va obtenir un triomf de prestigi de la seua visita a José Alvalade. Els dos equips es tornaran a veure les cares el proper dijous a l’Estadi de la Ceràmica per disputar l’enfrontament de tornada de la ronda de setzens de final de la UEFA Europa League (18.55 hores).

Fitxa tècnica:

Sporting CP: Salin; Gaspar (Ristovski, m. 27), Coates, André Pinto, Acuña, Miguel Luís, Petrovic (Wendel, m. 69), Bruno Fernandes; Dost, Raphinha i Cabral (Phellype, m. 70).

Villarreal CF: Andrés; Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Funes Mori, Pedraza; Javi Fuego, Trigueros (Cáseres, m. 61), Fornals (Iborra, m. 79), Chukwueze (Raba, m. 73); i Bacca.

Gols: 0-1. Min. 2: Pedraza.

Àrbitre: Clément Turpin (Francias). Va amonestar als locals Miguel Luís, Raphinha, Bruno Fernandes i Phellype; així com als visitants Caseres i Andrés Fernández. Va expulsar Acuña per doble cartolina groga (76′).

Incidències: Partit d’anada de setzens de final de la UEFA Europa League entre Sporting CP i Villarreal CF disputat al José Alvalade davant 27.134 espectadors. Es va celebrar un minut de silenci en memòria d’Emiliano Sala.