sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Vall d’Uixó celebrarà el dijous el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebra el Dia de les Ciutats Educadores el 30 de novembre, els centres educatius participaran en un projecte d'art urbà, una pedalada i activitats a l'aire lliure.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó celebrarà aquest dijous, 30 de novembre, el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, amb una programació que s’ha consensuat amb els 15 centres educatius (12 col·legis i 3 IES), i que serà “el colofó a totes les activitats que s’han desenvolupat durant aquest mes de novembre, dins del projecte Temps d’Infantesa”, ha explicat la regidora d’Educació, Carmen García.

La jornada començarà a les 9.00 hores, quan l’alumnat dels tres instituts participarà en un projecte d’art urbà al costat d’altres artistes locals en l’exterior de la Piscina Municipal Coberta. A les 10.30 hores, la plaça del Parc acollirà l’arribada de la pedalada del projecte Stars i la lectura del manifest d’enguany.

I de 15.00 a 18.00 hores, es tancarà al tràfic l’entorn dels 12 col·legis públics “perquè els xiquets i xiquetes d’infantil i primària gaudisquen del carrer amb seguretat”. Per a açò, els centres educatius han preparat jocs, berenar, fires i música en directe, la qual cosa farà que “siguen punt de trobada de les Ampas i associacions de veïns i jubilats de cada barri”.

García ha destacat que, la Vall d’Uixó comparteix amb la xarxa mundial de ciutats educadores “el dret a viure en una ciutat assentada sobre els principis d’inclusió, igualtat d’oportunitats i justícia social”, que són “el nostre full de ruta en tot el que estem fent des del govern municipal”.

En aquest sentit, García ha apuntat que, “la creació d’espais de trobada i diàleg, la conversió de l’espai urbà en espai educador i l’articulació d’una xarxa local d’agents educadors”.

Per a finalitzar, la edila ha agraït a “totes les persones implicades” que fan possible la celebració per segon any consecutiu del Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Últimas noticias

Contenido relacionado