La València dels antics rètols i anuncis publicitaris.

La retolació de botigues i magatzems de productes de venda en parets i carrers, ha format part al llarg de molts anys del paisatge urbà de València. Ha estat un fet indissolublement unit amb el discórrer de la vida quotidiana de la ciutat.

“La sombra de las letras” és un excel·lent fotomuntatge recopilatori d’aquests rètols i anuncis que històricament han format part dels carrers de la nostra ciutat al llarg de dècades passades. La immensa majoria d’ells han anat desapareixent, en molts casos presentant com a argument per a fer-los desaparèixer una falsa “modernitat”, la necessitat de fer fóra “lo vell” per substituir-lo per “lo nou”, com si d’una falla que necessita renovar-se tots els anys es tractara.

 

Aquest procés de desaparició o de simple substitució dels rètols històrics de la ciutat, ha esdevingut en molts casos una altra important pèrdua patrimonial per a la ciutat.

Vos recomane el visionat d’aquest fotomuntatge fet per Tomàs Gorria. Ací teniu l’enllaç: https://vimeo.com/45803562?ref=fb-share&1

Gaudiu-lo!

Compartir aquesta publicació

Visites des de l'1 de febrer de 2022

Publicacions relacionades

L’evolució urbanística de València, a través dels seus plànols històrics.

València disposa de sengles plànols històrics que ens han premés seguir l'història urbanística de la ciutat amb detall al llarg dels darrers segles...

Records d’una València canviant amb el temps.

Un sorprenent fotomuntatge de l'evolució urbanística de València al llarg dels darrers cent anys...