Hola! Soc Luis de Manuel, autor d’aquesta pàgina web.

Si encara no la coneixies, et convide a fer-ho.

Si tens curiositat i interés per conéixer la història de la ciutat de València, transcorreguda al llarg dels vint-i-dos segles de la seua existència, sense dubte aquesta és la teua pàgina.

Una pàgina que va nàixer l’any 2017 (prèviament en 2015 a Facebook, com a bloc temàtic), amb el propòsit de donar a conéixer fets, curiositats, anècdotes, llegendes, etc. sobre València, a través d’apunts històrics ben documentats i amb informació contrastada. De segur alguns et sorprendran i, probablement, avivaran el teu interés per conéixer més coses sobre ells.

De la mà d’aquesta pàgina et convide a recórrer la ciutat “amb ulls curiosos”, sense presses ni urgències. Si ho fas així, descobriràs detalls i curiositats històriques que abans, possiblement, t’havien passat desapercebuts o els havies ignorat, però que ara es revelaran davant dels teus ulls amb tot el seu sentit i significació, després d’haver-los conegut llegint aquesta pàgina.

Aquest és el propòsit i la raó de ser de “Passejant València amb ulls curiosos”. Si ho he aconseguit, l’objectiu amb què es va crear s’haurà assolit sobradament.

Gràcies pel teu interés!

Segueix-nos

50,608FansM'agrada
322SeguidorsSeguir
17,330SeguidorsSeguir

Perímetre=alçada: una curiositat geomètrica del Micalet.

La curiosa relació geomètrica del campanar més emblemàtic de València...

Els antics panells ceràmics de Philips.

Els únics panells ceràmics publicitaris que romanen a València...

La “finca dels collons” de València.

La finca que deixava bocabadats a molts dels viatgers que arribaven a València per l'Estació del Nord...

L’únic llenç de muralla medieval cristiana existent a València.

La muralla tardomedieval cristiana que envoltava València, va desaparèixer a partir de l'any 1865. Només un llenç hi va sobreviure...

La font viatgera del Monestir de la Valldigna.

Una antiga font que va viatjar entre Simat de la Valldigna i València...

Uns solitaris xalets al barri de Patraix.

Què fan uns solitaris xalets prop del centre de la ciutat?...

La censura de les estreles roges de la façana de l’Estació del Nord de València.

Una desconeguda història sobre les estreles roges de l'Estació del Nord...

Categories

Ajuntament de València3Antics balcons i finestres de la ciutat4Antics taulells, plaques i retolacions a les façanes13Antiga Estació d'Aragó4Antiga fàbrica de Gas Lebón5Antigues columnes solitàries per la ciutat6Arquitectes valencians10Arquitectura eclèctica5Arquitectura gòtica12Arquitectura modernista7Arquitectura romànica3Avinguda de l'Oest1Barri jueu desaparegut de València5Benimaclet, apunts històrics4Campanar, apunts històrics2Carrer de la Pau3Carrer de les Barques1Carrer del Trench4Catedral de València52Cementeris de València5Col.legi Major de l'Art de la Seda1Convent de Sant Domènec3Curiositats passejant per València93El Miquelet19El Tribunal de les Aigües1Escuts de València1Església de Sant Nicolau2Estació del Nord2Exposició Regional Valenciana 19096Falles antigues de València2General5Graffiti medieval2Gremis de València4Guerra Civil a València28Jardins de Monfort2L'antic Hospital General / Provincial de València11L'antiga Moreria de València2La "Tortada" de la plaça de l'Ajuntament de Goerlich4La Ceramo1La Inquisició a València7La Llotja de la Seda19La riuà de 19571La València subterrània3Litografies aèries de València3Mancebía de València2Monestir de Sant Miquel dels Reis4Muralla cristiana19Muralla islàmica24Muralla romana4Muralles de València30Nevades històriques a València4Palaus històrics14Passejant València en altres temps.6Patraix, apunts històrics10Patrimoni arquitectònic derruït57Pel·lícules antigues de València4Personatges històrics3Plaça de l'Ajuntament12Plaça de la Mare de Déu7Plaça de la Reina9Plaça del Mercat7Plaça del Pilar1Plaça Doctor Collado1Poblats marítims, apunts històrics8Porta barroca Catedral València9Porta gòtica Catedral València6Porta romànica Catedral València13Riuades a València2Russafa, apunts històrics1Torres de Quart7Torres de Serrans8València canviant3València en la II República18València islàmica37València romana29